SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Belediye Meclisi Toplandı

A- A+ PAYLAŞ

Belediye Meclisi'nin Ağustos ayı olağan toplantısında ilk oturum Çarşamba günü yapıldı. Toplantıya Belediye Başkanı Cemal Akın başkanlık etti.

Meclis toplantısında; Erol Turan'dan boşalan belediye başkan yardımcılığına Sırrı Günaydın'ın atanması konusunda, Belediye Başkanı Cemal Akın tarafından yapılan tasarruf hakkında yasa gereği meclise bilgi verildi.

MAŞTİ'de bir kiracının borç faizlerinin silinmesi konusundaki teklif kabul edilmezken, MASKİ Müdürlüğü’nün Atıksu Deşarj Yönetmeliğinin 28. maddesindeki değişiklik ile ilgili isteği de gündem dışı madde olarak eklendi.

Daha önce yönetmeliğin 28. maddesinde; “Yönetmelik resmi bir gazetede yayınlandıktan sonra yürürlüğe girer” ibaresi, “ Yönetmelik, Meclis tarafından kabul edildikten sonra yürürlüğe girer” şeklinde değiştirildi.

Gündem dışı verilen tekliflerin görüşülmesinin ardından, gündem maddelerine geçildi. Gündem Maddeleri arasında yer alan, personel atamasının meclisin bilgisine sunulmasının ardından, gündemde yer alan Belediye Stratejik Planı hakkındaki teklif ise 7 Ağustos 2006 tarihinde yapılacak olan ikinci oturuma ertelendi.

Belediye Meclisi toplantıda bir vatandaşın müracaatı üzerine ticarethanelerin su abone ücretlerinin düşülmesi yönündeki talebi reddedilirken, daha önce günlüğü 33 YTL olan Belediye Otobüslerinin önüne 150 x 100 ebadındaki reklam bedeli fiyat yüksekliğinden dolayı kimsenin müracaat etmediği gerekçesiyle yıllık 1.000 YTL olarak alınmasına karar verildi.

Şifa mahallesindeki 160 ada 22 nolu Belediye parselinin satışı için Encümene yetki verilmesi maddesi de Meclis tarafından kabul edildi.

Belediye Meclisi daha sonra gündemde bulunan imar maddelerini görüşerek karara bağladı. İmar Komisyonu’ndan meclis gündemine gelen imar maddeleri görüşülerek karara bağlanırken, diğer imar maddeleri ise İmar Komisyonu’na havale edildi.

Meclis ayrıca, Toplu Konut İdaresi tarafından açılacak kredinin kullanılması için Belediye Başkanı’na yetki verilmesi yönündeki maddeyi de kabul etti.

Belediye Meclisi Ağustos Ayı Olağan Toplantısı’nın ikincisini 7 Ağustos 2006 Pazartesi 14.30’da Belediye Meclis Salonu’nda gerçekleştirecek.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız