SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Belediye Meclisi Toplandı

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Belediye Meclisi'nin Ekim ayı toplantısı, meclis başkan vekili AKP'li üye Dr. Mehmet Şehitoğlu'nun başkanlığında gerçekleştirildi.

İmar konulu maddelerinin ezici çoğunlukta olduğu gündem maddelerine, gündeme alınması istemiyle verilen ve gündeme alınan imar konuları da eklendi. CHP’li üyeler Ali Dağdelen ve Doğan Ağdaş’ın verdiği ve Malatya Park AVM’yi konu alan önergesinin gündeme alınması reddedildi.

Müdürlük ve komisyonların verdiği önergelerin gündeme alınmasının oylanarak kabul edilmesinden sonra CHP’li üyelerin verdiği “Malatya Park AVM, Malatya ve Malatyalılar için kanayan yara olmuştur. Yanlış başlamış ve yanlışlıklar devam ediyor. Bu aşama da Malatya ve Malatyalıların bizden beklediği, genel başkanınızın da söylediği; üstünlerin hukuku değil hukukun üstünlüğü tesis etmektir. Bu anlamda AVM’nin faaliyetlerinin durdurulmasını, ayrıca mahkemenin gerekçesinde bilirkişilerin raporlarında, kamu yararı açısından zorunluluk bulunmadan yoğunluk artışı ve trafik yükü yaratacak şekilde plan değişikliği yapılması ve kısa bir süre sonra mimari projenin esastan değiştirilmesinin şehircilik planlama ilke ve tekniklerine aykırı olduğu tespitinden hareketle bu bölge de, Şeker arazisi üzerinde yapımı devam eden hastanenin de trafik yoğunluğu ve karbondioksit emisyon sorunu yaratacağı değerlendirildiğinde; Malatya Park yoğunluk oranındaki oranın satış dönemindeki orana dönüştürülmesini” konu alan önergesi okundu.

Bağımsız üye Mehmet Moran söz alarak AVM konusunda “Meclisimizi bir avuç insanın kirli çamaşırlarını aklama yeri haline getirmeyelim” dedikten sonra TOKİ tarafından Şeker Fabrikası alanına yaptırılmakta olan Devlet hastanesine değinerek “Hastane ile ilgili olarak Belediye başkanının ifadesi ile söylüyorum. ’Belediyeye başvuru yok.' Bir nevi kaçak ve yerel düzeyde kimsenin bilgisi yok. Aynı şekilde hastane alanında kurulan beton santralinin de ruhsatı var mı? ÇED raporu var mı?" sorularını sordu.

Belediye Başkan yardımcısı ve AKP’li Meclis üyesi Ertan Mumcu “Hastanenin ruhsatı vardır ve 21 Nisan 2010 tarihinde alınmıştır” diye Moran’ın sorularının bir kısmını yanıtladı

Yaşanan bu tartışmalardan sonra gündem maddelerine geçildi.

BELEDİYENİN BÜLTENİ...
Meclis toplantısına ilişkin belediye basın bülteni ise şöyle:

"Malatya Belediye Meclisi Ekim Ayı Olağan Toplantısı 6 Ekim Çarşamba günü gerçekleştirildi.

Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ın Malatya Günleri Programına katılmak üzere Ankara’ya gitmesi nedeniyle katılamadığı Meclis Toplantısına, Meclis Başkan Vekili Mehmet Şehitoğlu Başkanlık etti.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla Saat 14.00’de başlayan Belediye Meclis Toplantısında gündem dışı verilen tekliflerden sonra gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi.

Toplantıda, memur ve işçi kadrolarının norm kadroya uygun hale getirilmesi için, memur ve işçi kadrolarının iptal ihdası hakkındaki İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü’nün teklifi görüşülerek kabul edildi.

Malatya Belediyesi 2011 yılı Performans Programı hakkındaki Strateji Müdürlüğü’nün teklifi görüşülerek kabul edilirken, 2011 Mali yılı Belediye Bütçe ve Ücret Tarifeleri hakkındaki teklif ise Bütçe Komisyonuna havale edildi.

Mahalle sınırları hakkındaki Bilgi İşlem Müdürlüğü’nün teklifi de görüşülerek İmar Komisyonuna havale edildi. Fatih Köyünün imara açılması ve parselasyon planının yapılması hakkındaki teklif ise İmar Komisyonu Raporu doğrultusunda reddedildi.

Öte yandan MOTAŞ’ın sermayesinin artırılması hakkındaki teklif görüşülerek, MOTAŞ’ın sermayesinin 2 milyon 200 bin TL’den 4 milyon 700 bin TL’ye çıkarılması kabul edildi.

Belediye Meclisi daha sonra gündemde bulunan imar maddelerini görüşerek karara bağladı. Bazı imar maddeleri kabul edilirken, bazı imar maddeleri bir sonraki toplantıya, bazı maddeleri de İmar Komisyonuna havale edildi.

Belediye Meclisi Kasım Ayı Toplantısı ise 3 Kasım Çarşamba günü saat 14.00’de yapılacak."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız