SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Belediye Meclisi Toplandı

0
Güncellendi - 2015-12-27 14:15:38
Belediye Meclisi Toplandı
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Belediye Meclisi Temmuz ayı olağan toplantısı başkan Ahmet Çakır ve üyelerin katılımı ile gerçekleştirildi. Meclis toplantı salonunda gerçekleştirilen ve tamamı imar konularını içeren maddelerden oluşan toplantıya, kaldırımların işgali, Akaryakıt ve LPG istasyonu olan parselin ticari alan yapılması, kat ve yükseklik artışları, konut alanının sağlık tesisi alanına dönüştürülmesi gibi konular damgasını vurdu.

Meclis üyelerinin  Berat kandillerini kutlayan ve bu akşam başlayacak olan fuar ve festivale vatandaşları davet eden  Başkan Çakır’ın açılış konuşmasından sonra.ilgili müdürlükler tarafından gündeme alınması istemiyle gündem dışı maddelerin ayrı ayrı okunarak gündeme alınmasıyla başlayan toplantı bağımsız üye Mehmet Moran söz almasıyla devam etti. Moran;  işçilerin kasa tazminatı, esnafa ikinci veya üçüncü kez kesilen cezalar, konut ve sanayi tesis alanlarının bir arada olması gibi  konuları sözlü olarak dile getirerek çözüm bulunmasını istedi. Dile getirilen konuları not aldığını belirterek sözlerine başlayan Başkan Çakır; “Uyarılarınız için teşekkür ederim. Konuları ilgili arkadaşlara ileterek gereğinin yapılması talimatını vereceğiz” diye Moran’ı yanıtladı.

Cadde ve sokak isimlerinin değiştirilmesi ile içkili yerlerin yeniden belirlenmesi konularının İlgili komisyonların çalışmalarını tamamlayana kadar meclis gündeminden çıkarılması oy birliği ile kabul edildi.

Madde görüşülmesi sırasında konuşan başkan Çakır; “Bir çok mahallemizde 1 ara 2 sokak, 3 sokak, 4. sokak gibi karışıklık yaratan isimler var. Karışıklıkları gidermek için mahalle muhtarları ve semt sakinleri ile ortak toplantılar yaparak, sokağa, caddeye özgün isimleri belirleme toplantıları yapacağız” diye konuştu.   

İmar Maddeleri…

Şehrin değişik mahallelerinde yer alan parsellerle ilgili;  yapı yaklaşım mesafelerinin düşürülmesi, ada ayrım çizgisinin kaydırılması, kavşak imar hattının düzeltilmesi, konut alanında bulunan parselin sağlık tesisi alanına dönüştürülmesi, nizam değişikliği, cephe düzenlenmesi, akaryakıt istasyonu ve LPG alanı olan parsele artı ticari alan verilmesi, planda 4 kat olan binanın 6 kata çıkarılması, yapı yaklaşım mesafelerinin yeniden belirlenmesi gibi talepler kabul edilirken, yapı yüksekliğinin artırılması, 7 kattan 12 kata çıkarılması gibi talepler de reddedildi.

İmar konuları görüşülürken söz alan CHP’li üye Doğan Ağdaş; “Gelişmiş ülkelerde bu kadar imar degişikliği talebi olmaz. Bizde ise sık sık imar değişikliği, kat artışı, nizam değişikliği isteniyor. Bazılarını kabul ediyoruz bazılarını da ret.” diyerek imar maddeleri ile ilgili serzenişti bulundu. Başkan Çakır da “Vatandaşın yasal hakkı. Vatandaş talebini meclise iletir, talep yasalsa kabul edilir, değilse ret edilir. Meclis bunun için vardır” diyerek Ağdaş’ın serzenişinin yersiz olduğunu ima etti.

Gündem dışı verilen ve gündeme alınması kabul edilen ve Yaka Mahallesinde yapılacak imar çalışmalarında görev alacak bilirkişilerin ile işçilere verilecek sosyal denge tazminatının belirlenmesi nedeniyle ilgili sendika ile sözleşme yapması için Belediye Başkanına yetki verilmesi maddeleri oylanarak kabul edildi.

AKP’li meclis üyelerince verilen ve Kanaboyu’ndaki kaldırım işgalini konu alan önerge ile ilgili söz alan bağımsız üye Moran; “Kaldırım işgali, sadece Kanalboyunda değil ki. Kentin birçok caddesi işgal altında. Kanalboyu ile sınırlı tutmayalım” diyerek önerge kapsamının genişletilmesini istedi. CHP’li üye Ağdaş’da “İsmetpaşa ve Paşaköşkündeki esnafa göz açtırmayan belediye, diğer yerleri hiç görmüyor. Burada ayrımcılık yapılıyor” diyerek belediye uygulamalarında çifte standart uyguladığı belirtti. Başkan Çakır’da “Ayrımcılık yapmamız söz konusu olamaz. Bazı esnafımız uyarılar karşısında işgale son verirken, bazıları defalarca ceza kesilmesine rağmen işgalini sürdürüyor.” diyerek Ağdaş’ı yanıtladı. Önerge, detaylı incelenmesi için komisyona havale edildi.

Ağustos Ayı olağan toplantısının 1 Ağustos Çarşamba günü yapılması kararlaştırıldıktan sonra toplantı sona erdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız