SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Belediye Meclisi Toplandı..

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Belediye Meclisinin Mayıs ayı toplantısı Belediye Başkanı Cemal Akın başkanlığında toplandı. 47 maddeden oluşan Meclis gündemine, Belediye’ye toplu taşımayı rahatlatmak için 10 adet otobüs alınması, İller Bankasından Kredi talebi ve MAŞTİ esnafının sorunlarının sulh yol ile giderilmesi başlıklı maddelerin eklenmesiyle 50’ye çıktı.

Gündemin ilk üç maddesini oluşturan, Malatya Belediyesi, OSİ VE MASKİ Müdürlüğünün 2004 mali yılı kesin hesapları görüşülerek onaylandı.

Gündemin 4. Maddesi Atıksu Arıtma Tesisine inşaatı Müşavirlik Firmasının ödediği vergilerin sözleşme gereği Malatya Belediyesi tarafından ödenmesine ilişkin gündem maddesi, sağlıklı bir şekilde incelenmesi ve açıklığa kavuşturulması amacıyla ertelendi.

Gündemin 5 Maddesinde yer alan; Kamu kurum ve kuruluşlarda uygulanmakta olan tarifenin yeni yasaya göre düzeltilmesi konulu MASKİ Müdürlüğü’nün teklifi, görüşüldü ve Resmi kurumlarda uygulanmakta olan 2.5 YTL su Bedeli 2 YTL’ye çekilmesi kabul edildi.

Gündemin 6 ve 7. maddesi “Malatya Belediyesinin “Kadro iptal ve ihdası ile ilgili idi. Ve Encümenin aldığı karar doğrultusunda onaylandı.

Meclis üyeleri tarafından verilen bir önerge ile gündeme alınan, “Toplu ulaşımı rahatlamak amacı ile belediye ye 10 otobüs alımı, İş makineleri ve benzeri ekipmanların alınabilmesi için İller Bankasından kredi talebi ve MAŞTİ esnafı ile Belediye arasında devam eden 45 davanın sulh yolu ile çözülmesi yolunda ki önergeler oylanarak kabul edildi.

İller Bankası tarafından kredi faiz oranlarının yüzde 9’a düşürülmesi nedeniyle, ihtiyaç duyulduğunda kullanılmak üzere iş makinası, araç-gereç alımı için İller Bankası’ndan 4 milyon YTL kredi alınması yönünden de meclis tarafından karar alındı.

İmar konularının görüşülmeye başlanılması sırasında söz alan MHP’li Meclis üyesi Latif Yıldırım, “Her meclis toplantısında gündeme gelen “İmar Planı tadilatları, İmar değişiklikleri yüzünden Malatya’mızın İmarı her geçen gün daha bozuluyor. Buna kesin bir çözüm bulunamaz mı?" diye sordu. Bunun üzerine Belediye başkanı Cemal Akın “Geçmiş yönetimler döneminde devraldığımız bozuklukları gidermeye çalışıyoruz. Onun için ağırlıklı konular bunlar oluyor” diye yanıt verdi.

İmar konuları maddesinde yer alan Cirikpınarı mahallesinde yeni açılan bir sokağa Malatya’lı ünlü mütefekkir Fethi GEMUHLUOĞLU’nun adı verilmesi oy birliği ile kabul edildi.

540 konutun yer alacağı 2. etap Toplu konut için ayrılan alanın değiştirilmesi yönündeki kararda oylanarak kabul edildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız