SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Belediye Meclisi'nde Neler Konuşuldu?

A- A+ PAYLAŞ

Belediye Başkanı Cemal Akın’ın başkanlığında toplanan Belediye Meclisi, 2006 yılı bütçesi, ücret tarifeleri ve gündemdeki diğer maddeleri görüştü.

BAZI İŞLER İÇİN 3.5 YILLIK İHALE..
Toplantı başında bazı daire müdürlüklerinin teklifiyle, bazı hizmet ihalelerinin yapım kararı oylama sonucunda gündeme eklendi.

31.12.2005 tarihinde süresi dolacak olan Su Sayaçlarını Okuma, Bakım, Onarım, Bağlama ile Faturaların Dağıtım, Çöp Toplama ve Temizleme işleri ile Asfalt Bakım-Onarım- Serim işinin 01.01.2006- 31.12.2009 arasını kapsayacak şekilde ihale edilmesi için Belediye Meclisi kararı gerektiğinden yapılan oylamada oybirliği ile ihalenin yapılması için karar verildi.

Bazı AKP’li ve MHP’li meclis üyelerinin "Bu ihaleler Belediye mi, Belediye dışında ki firmalara mı verilecek?” sorusuna Belediye başkanı Akın “Belediye’nin firmalarına verilecek” yanıtı üzerine üye Av. Enes T.Yarluğlueş “Böylesi bir kararın yasal olmadığını ve bunun üçüncü firmalara da açık olmasının gerektiğini söyledi. Başkan Akın; ikinci oturumda bu konunun görüşülmesini önerdi ve öneri oy birliği ile kabul edildi.

"BÜTÇEYİ İNCELEME FIRSATI BULAMADIK.."
Meclis gündeminde bulunan ve geçtiğimiz ay yapılan toplantıda Komisyona gönderilen 2006 Mali Yılı Bütçesi ile Ücret Tarifeleri maddelerine ait komisyon raporu okundu.

Meclis üyelerinin; “bütçeyi inceleme fırsatı olmadıklarını ve inceledikter sonra alınması yönündeki önerileri üzerine oy birliği ile ikinci toplantıya ertelendi.

Bütçe Komisyonu raporunun okunması sırasında, daha önce ayrı ayrı hazırlanan Belediye, OSİ ve MASKİ bütçelerinin yeni yasa gereğince birleştirilerek Belediye Bütçesi adı altında hazırlandığı, 2006 Yılı Belediye Bütçesinin 94 Milyon YTL (94 trilyon TL) olması teklifinde bulundukları öğrenildi.

2006 Mali Yılı Belediye Bütçesi ile 2006 Mali Yılı Belediye Ücret Tarifesinin 11 Kasım 2005 Cuma günü yapılacak olan ikinci oturumda karara bağlanması bekleniyor.

KANALİZASYON REVİZYONU..
1999 Yılında İller Bankası’nca ihale edilen Malatya Kanalizasyon şebekesi çalışmalarının bitme aşamasına gelmesine rağmen yeni hazırlanan İmar Planlarına göre yapılması ve bazı bölgelerde revizyona gidilmesi yönündeki gündem maddesi de oy birliği ile kabul edildi. Meclis üyelerinin “Bu uygulama Belediyeye yeni bir bütçe getirecek mi?" sorusuna MASKİ Müdür yardımcısı Oktay Özelçi “Hayır, İlgili firmanın İller Bankası ile yaptığı sözleşme doğrultusunda revizyonu üstlenmişti, onun için Belediyeye ek bir yük getirmeyecek” yanıtını verdi.

YEŞİLTEPE KONUTU VE MEYVECİLİK "YEŞİL ALANI"..
Yeşiltepe bölgesinde yaptırılmakta olan Toplu Konutlarla ilgili olarak da, altyapı, arsa, bankacılık işlemleri gibi işlemler için Belediye Başkanına yetki verildi. Yeşiltepe’de devam eden 2 etap toplu konutların satışına ilişkin Vakıflar Bankası ile bir protokol yapılmasına ve Toplu konutların her türlü altyapımının Belediye tarafından üstlenilmesi maddesi de oy birliği ile kabul edildi.

İmar konuları arasında yer alan Meyvecilik Araştırma Müdürlüğünün kullanımında bulunan alanın Malatya Belediyesine geçtikten sonra o alanın korunması için “Yeşil Alan” kapsamına alınması yönündeki gündem maddesi de oy birliği ile kabul edildi.

MHP'Lİ YEDEK ÜYE DE İSTİFA ETTİ..
Geçtiğimiz aylarda işlerinin İstanbul’da ve yoğun olması nedeniyle istifa eden MHP’li Meclis Üyesi Hasan Yalçın Karataş’ın yerine yedek sırada gelen Meclis Üyesi Ahmet Metin’in de işlerinin yoğunluğundan dolayı istifa ettiğini belirten dilekçesi Meclis Toplantısı sırasında görüşüldü. Mecliste 9 üyesi bulunan MHP'nin bu üyelerinden Karataş'ın istifası üzerine 10. sırada olduğu için meclise davet edilen, ancak iş yoğunluğunu gerekçe göstererek görev kabul etmeyen Metin'in istifası oy birliğiyle kabul edildi.

MHP'nin eksik üyesi için yeniden İlçe Seçim Kurulu'ndan isim istenecek. Seçim Kurulu'nun teamüle göre, bu kez 11. sıradaki ismi belediyeye bildirmesi bekleniyor.

GÜNDEM DIŞINDA İLGİNÇ KONUŞMALAR..

MHP'Lİ ÜYEDEN ALT GEÇİT TEŞEKKÜRÜ: Meclis Toplantısının bitiminde gündem dışı söz alan MHP’li Belediye Meclis Üyesi Mehmet Torun Belediye Başkanı Cemal Akın’a Araç Alt Geçitlerinin yapımından dolayı teşekkür ederek, bu inşaatlar bittiğinde Malatyalılar’ın duasını alacağını söyledi.

Torun konuşmasında “Belki yollarımız kapandı, belki vatandaşlar çamurdan rahatsız oldu ama bu altgeçitler yapıldığında bölgede büyük faydalar sağlayacaktır. Ve Malatyalılar da bu hizmetin yapımından dolayı sizlere dua edecektir” şeklinde konuştu.

BELEDİYE HİZMET BİNASI NE OLACAK?: MHP’li üye Mehmet Torun’un “Vatandaşlar tarafından Belediye Hizmet Sarayı ile çeşitli sorular soruluyor, bizlerde ne cevap veremeyeceğimizi bilemiyoruz, işler siz göreve geldikten sonra durdu. Ne olacak buranın durumu?” diye sorusuna, Belediye Başkanı Akın; “Bu soru bizlere basın mensuplarınca da soruluyor, bunu bir kez daha kesin olarak söylüyorum, Yönetimimiz burasını Belediye Hizmet Binası olarak yaparak kullanıma açacak. Müteahhitle- Danışman firma arasında kullanılan malzemenin kalitesi hakkında anlaşmazlık var. Şu an için durum mahkemelik, ayrıca Biz Belediye olarak Müteahhit firma ile olan anlaşmamızı tek taraflı olarak fesh ettik. Prosedür sürüyor, en kısa zamanda sonuçlanacak” dedi. Akın, bir yandan yargı sürecinin devam ederken, diğer yandan da yeniden ihaleye çıkarılması için hazırlıkların yapıldığını belirtti.

ARPALIKLARA SON VERİLSİN: MHP’li üye Mehmet Torun, ayrıca; “Türkiye’de ve Malatya’da arpalıklar sorunu var. Bu arpalıkların bitirilmesi gerekir. Bakıyoruzki dışarıda 1 milyar maaş alan 2 milyar, 2 milyar maaş alan 4 milyar belediyeden maaş alıyor. İşe alınmalarda hangi kriterler uygulanıyor?” sorusuna Başkan Akın; “Hizmetleri en iyi şekilde yapacak elemanları istihdam ettiğimizden emin olabilirsiniz” diye yanıt verdi.

ASFALT TARİHE KARIŞACAK: CHP’li Meclis üyesi Doğan Ağdaş’ın "Neden asfaltta direniliyor, asfalt insan sağlığı için en zararlı maddelerin başında geliyor, bu konuda bir çalışmanız var mı?” Sorusuna Belediye Başkanı Akın; “Çok doğru bir konuya değindiniz. Doğalgaz çalışması da bittikten sonra ana caddeler dışında yollar taş ile döşenecek. Bu yönde ki çalışmalarımız sürüyor” dedi.

MİNİBÜS DURAKLARI ÇEVRE YOLUNUN ALTINA: Belediye başkanı Meclis üyeleri ile sohbetinde, halen eski Buğday Pazarında bulunan Minibüs duraklarını Defterdarlık binasının yanında bulunan ve şu an otopark olarak kullanılan alan taşıyacaklarını söyledi.

ÇEVREYOLUNA 2 ALT GEÇİT: Belediye Başkanı Akın, Çevreyolu'na da 2 araç alt geçidi düşünüldüğünü belirterek,
"Bayındırlık ve Karayolları Bölge Müdürlüğü ile görüşmelerimiz sürüyor. Çevreyoluna iki altgeçidi kazandırmazsak yaptığımız altgeçitler hiç birşeye yaramaz. Önümüzde yıl Sıtpınarı ve Milli Egemenlik Çevreyolu kavşaklarına altgeçit yapımlarına başlayacağımızı umut ediyorum"dedi.

YIKIM İŞİNİ BİLİNÇLİ OLARAK YAPTIK: Yeni Cami Çevresi ile Soykan Parkının yıkım işinin yapıldığı halde çevre düzenleme çalışmalarının başlamamasını eleştiren meclis üyelerine Akın, “Biliyorsunuz ki ordaki birkaç dükkan sahibi ile mahkemeliğiz. Bu davalar 15-30 yıldır devam eden davalar. Bu davalar bizim dönemimizde sona erecek, önümüzde ki 1 ay içinde boşaltacaklar. Yıkım işini de bilinçli olarak yaptık bizim kararlı olduğumuzu görsünler diye."yanıtını verdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız