SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Belediye Meclisi'nde Seçimler..

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Belediye Meclisi'nin Eylül dönemi olağan toplantısında meclis başkan vekillikleri, katiplikler, encümen üyelikleri, İmar ile Plan-Bütçe Komisyonları seçim seçim yapıldı. İki komisyona 1'er MHP'li üye seçilirken, diğer seçilen adayların tümü AKP'lilerden oluştu. 27'si AKP'li, 9'u MHP'li 1'i de CHP'li olmak üzere toplam 37 üyesi bulunan Belediye Meclisi'nin toplantısında; Organize Sanayi Bölgesi Karşısı'ndaki İkizce Köyü Malatya Belediyesi mücavir alanı içerisine alınırken, gündemdeki diğer konular da görüşüldü.

SEÇİMLER..
Gündem dışı tekliflerin görüşülmesinin ardından gündemde bulunan maddeleri görüşen Belediye Meclisi, Meclis Başkan Vekilleri, Meclis Katipleri, Encümen Üyeleri, Plan ve Bütçe Komisyonu ile İmar Komisyonu Üyeleri’nin seçimlerini yaptı. İki komisyona 1'er MHP'li üye seçilirken, diğer üyelikler AKP'lilerden oluştu.

Meclis Başkan Vekili, Meclis Katipleri ve Encümen Üyelerinin seçimleri kapalı zarf usulü yapılırken, Plan ve Bütçe Komisyonu üyeleri ile İmar Komisyonu üyelerinin seçimleri açık oylama usulüyle yapıldı.

Yapılan seçimler sonucunda;

* Meclis Başkan Vekilliklerine,
1. Başkan Vekili Süleyman Erkuş (öndeki fotoğrafta) (30 Oy)
2. Başkan Vekili Muammer Özpolat (27 oy),

* Meclis Katipliklerine,
1. Meclis Katibi Raci Yüksel (33 oy)
2. Meclis Katibi Fahrettin Eserdi (30 oy)
3. Meclis Katibi Sedat Alpkıray (27 oy)

* Encümen Üyeliklerine,
Metin Mandal (28 oy)
Vahap Ergün (28 oy)
Alaattin Acun (17 oy)

3 kişilik encümen üyeliği seçiminde aday olan MHP'li üye Recep Ülkü ise 15 oy aldı.

* Plan ve Bütçe Komisyonu Üyeliklerine
Serdar Kayagül
Raci Yüksel
Muammer Özpolat
Niyazi Artan
Mehmet Keten (MHP)

* İmar Komisyonu Üyeliklerine
Ramazan Özdemir
Tevfik Arpacı
Nurettin Karaaslan
Yusuf Geleri
Murat Parlak (MHP) seçildiler.

DİĞER MADDELER..
Kent Trafik Müdürlüğü tarafından Meclise teklif edilen Okul servis araçları, özel servis araçları ve minibüs hatları işletme yönetmeliği’ni de onaylayan Belediye Meclisi, Servis araçları ruhsat harçlarını da görüştü. Yapılan görüşmeler sonucunda servis aracı olarak kullanılan minibüslerden 100, midibüslerden 150, otobüslerden ise 200 YTL ruhsat harcı alınmasına karar verildi.

Belediye Meclisi Eylül ayı olağan toplantısında ayrıca Belediye’nin borç ve alacaklara ilişkin takas, mahsup ve kesinti işlemlerinin uzlaşma yoluyla yapılması için Belediye Başkanı Akın’a yetki verirken, Başharık Mahallesi’nde 12.393 m2’lik Belediye arsası üzerine yapılan okuldan dolayı sözkonusu bu arsanın İl Özel İdare Müdürlüğü’ne satışı için Encümene yetki verdi.

Meclis ayrıca, Malatya’nın gelişen kentleşmesine uygun olarak güncel duruma cevap verecek yeni imar planlarının yapılması amacıyla harita, jeolojik-jeoteknik etüdleri, nazım imar planı ile revizyon imar planı işlerinin hizmet alımı yöntemiyle yaptırılması için de karar aldı.

Son olarak imar konularını görüşen Belediye Meclisi, 1. Organize Sanayi bölgesi karşısında bulunan İkizce köyünün mücavir alan içerisine alınmasını kararlaştırırken, diğer imar maddelerini de görüşerek, bazılarını karar bağladı, bazılarını da imar komisyonuna havale etti.

BELEDİYE MEMURLARINA EĞİTİM YARDIMI..
Meclis toplantısında, Bem-Bir-Sen Malatya Temsilcisi Hanifi Acar’ın belediye memurlarına yeni ders eğitim ve öğretim yılının yaklaşması nedeniyle 125’er YTL’lik eğitim yardımı yapılması önerisi görüşüldü. Meclis üyelerinin bu öneriyi, Plan Bütçe Komisyonu’na havale edilmesi yönündeki talebi üzerine Belediye Başkanı Akın, “Okullar önümüzdeki hafta içinde açılıyor. Uygun görürseniz şimdi oylayalım” dedi. Meclis üyelerinin bu öneriyi uygun görmesinden sonra oya sunulan teklif kabul edildi. Teklifin kabul edilmesi ile Malatya Belediyesi memurlarına 125’er YTL’lik eğitim yardımı yapılması karara bağlandı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız