SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Belediye Memuruna ''Denge'' Zammı!

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Belediyesi ile Bem-Bir-Sen arasındaki görüşmeler sonucu, belediye memurlarına "Sosyal Denge Sözleşmesi" zammı çıktı. Aylık net 175 YTL ile 100 YTL arasında değişen ödemeden belediye başkan yardımcıları, daire müdürleri, şefler ve memurlar yararlanacak.

Belediye Basın Bürosu'ndan konuya ilişkin yayınlanan bülten şöyle:

"..Malatya Belediyesi ile Bem-Bir-Sen Malatya Şube Başkanlığı arasında Belediye memurlarına ekonomik anlamda iyileştirmeler sağlayan “Sosyal Denge Sözleşmesi” İmza Töreni, 16 Ağustos Çarşamba günü Belediye Konferans Salonu’nda yapıldı.

Düzenlenen İmza törenine Belediye Başkanı H. Cemal Akın, Belediye Başkan Yardımcıları, Bem-Bir-Sen Malatya Şube Başkanı Hanifi Acar, Daire Müdürleri ve Belediye Memurları katıldı.

İmza Töreni öncesi bir konuşma yapan Bem-Bir-Sen Malatya Şube Başkanı Hanifi Acar, Malatya Belediyesinde bir çok ilke imza atan Belediye Başkanı H. Cemal Akın’ın Sosyal Denge Sözleşmesi’ne de imza atmasının çok normal olduğunu belirterek, bir hukukçu olduğu için, memurları anladığı için, çalışanlarına güvenerek, onların dertlerine ortak olduğunu attığı imzayla gösterdiği için tüm memurlar adına kendisine teşekkür ettiğini söyledi.

Hanifi Acar, Malatya Belediyesinde bunu ilk defa gerçekleştirdiklerini ifade ederek, “İnanıyorum ki Sayın Başkanımızın bu özverisi, yani kendi memurunun yoksulluk sınırının altında maaş alıyor olmasının kendisine verdiği sıkıntıyı hissederek, bize sahiplik etmesi, daha rahat bir şekilde çalışabilmemiz için bize verdiği bu desteği inşallah bizde burada hepiniz adına söz veriyorum; Malatya’nın hizmetine sunacağız ve bundan sonra Malatya Belediyesinin çalışanları olarak, bugüne kadar gösterdiğimiz özveriyi, performansı inşallah artırarak devam ettireceğiz.

İnşallah önümüzdeki günlerde hep beraber, güzel Malatya’nın hizmetlerini aşkla, şevkle, ibadet ruhuyla gerçekleştireceğiz ve Malatya’mızın daha güzel günlere gitmesi için elimizden gelen neyse ortaya koyacağız” dedi.

Belediye Başkanı H. Cemal Akın ise, Türkiye’deki diğer çalışanlarla Belediye çalışanlarının imkanlarını kıyasladıklarında, dengenin memurların aleyhine olduğunu gördüklerini ve müşahede ettiklerini belirterek, “Keşke Belediyemiz imkanları elverse de çalışanlarımıza daha fazla katkıda bulunalım. İnşallah imkanlarımız arttıkça çalışanlarımıza ekonomik anlamda daha fazla katkıda bulunuruz. Ancak elimizdeki imkanlarla bir nebze de olsa memurlarımızı rahatlatabilecek bir imkanı sunduk” dedi.

Malatya’nın daha iyiye, güzele gidebilmesi için Belediye çalışanlarından, kendi birimleri dışında da gördükleri eksiklikleri ilgili birimlere ve kendisine iletmelerini isteyen Başkan Akın, “Belediye memurları olarak, işçileri olarak kendi konularınızı ilgilendirmeyen aksaklıkları da gördüğünüz zaman lütfen ilgili birimleri ve beni haberder ediniz. Bir aksaklığı, bir eksikliği, bir hukuksuzluğu ortadan kaldırma noktasında el birliği ve gönül birliği içerisinde çalışalım” dedi.

Sosyal Denge Sözleşmesinin imzalanmasında, Bem-Bir-Sen Malatya Şube Başkanı Hanifi Acar’ın büyük emeği olduğunu belirten Belediye Başkanı H. Cemal Akın, “Bem-Bir-Sen Malatya Şube Başkanı Hanifi Acar Bey, Sosyal Denge Sözleşmesinin imzalanması hususunda bizlerden hep ricacı oldu, anlattı ve şartlar da el verdiği anda biz bu sözleşmeyi imzaladık. Belediyemiz için, sizler için, aileleriniz ve çocuklarınız için hayırlı uğurlu olsun. İnşallah imkanlarımız arttıkça, bundan sonraki sözleşmelerde sizlerin bu mağduriyetlerinizi gidermek için daha fazla destek olmak istiyoruz” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Malatya Belediyesi ile Bem-Bir-Sen Malatya İl Başkanlığı arasında yapılan Sosyal Denge Sözleşmesi, Belediye Başkanı H. Cemal Akın ve Sendika Malatya İl Başkanı Hanifi Acar tarafından imzalandı.

Malatya Belediyesi ile Bem-Bir-Sen Malatya Şubesi arasında imzalanan Sosyal Denge Sözleşmesine göre, Belediye Memurlarına her ay net 100 YTL, Şef ve Müdür Yardımcılarına 125 YTL, Müdürlere 150 YTL, Başkan yardımcılarına da 175 YTL. İyileştirme yardımı yapılacak.."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız