SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Belediye Mühürlemiş!

A- A+ PAYLAŞ

Malatya İdare Mahkemesi’nin Malatya Park AVM’nin üzerinde inşa edildiği Sümerbank arazisine ilişkin imar planı değişikliğini iptal etmesinden sonra Malatya Belediyesi’nin mahkeme kararı gereğince işletmeyi mühürlediği, ancak mühürleme işleminin yaptırım uygulamak için değil, yasal prosedürü yerine getirmiş olmak için yapıldığı bildirildi.

İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nün bağlı bulunduğu Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Ceyhan, mühürleme işleminin Malatya Park AVM’nin neresinde yapıldığını bilmediğini söyledi.

Malatya Park AVM’nin Malatya İdare Mahkemesi’nin imar planı değişikliğini iptal etmesinden sonra ruhsatsız bir işletmeye dönüştüğünü kabul eden Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Ceyhan, “Mühürlenme olayı doğrudur. İmar Kanunu’nun 3194/32 maddesi gereğince belediyemiz tarafından işlem yapılmıştır. Mühürlenmiştir. Ancak işletmenin faaliyetlerinin durdurulması söz konusu değildir. İnşaat halinde olan bir yer olsaydı bu madde uygulanır uygulanmaz gereği yapılır ve bir çivi bile çaktırılmazdı. Şu anda işletmeye konu ile ilgili olarak ruhsatlandırılmayla ilgili bir tebligat gönderildi. Zaten bu kararla ilgili dosya meclis toplantısında gündeme gelmiş ve ertelenmişti. Meclisin ne karar vereceğini bekliyoruz. Meclis kararı neticesinde ne yapılacağı kararlaştırılacak” şeklinde konuştu.

Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Ceyhan, İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nden sorumlu olmasına karşın, mühürlemenin Malatya Park AVM’nin hangi noktasında yapıldığını bilmediğini de söyledi. Ceyhan "Ama şunu belirtmek lazım Malatya Belediyesi konu ile ilgili alınan kararı uygulamıştır. Görevini yapmıştır. Burası milli bir servet ve yıkım kararının çıkması bizim için istenilebilecek en son şeydir. Ama yasalar ille de yıkılması lazım derse yıkarız" dedi.

Malatya İdare Mahkemesi, eski belediye meclis üyesi Recep Ülkü’nün Sümerbank arazisinin, imar mevzuatına ve Başbakanlık Özelleştirme İdaresi ile araziyi satın alan MGG Şirketi arasında yapılan satış sözleşmesine aykırı biçimde sanayi alanından, ticari alana dönüştürüldüğü iddiası ve Malatya Belediye Meclisi’nin bu konuda aldığı kararın iptali istemi ile açtığı davada, davacının talebini yerinde bularak 4 Şubat 2009 tarihli Malatya Belediye Meclisi’nin Sümerbank arazisi ile ilgili olarak aldığı ‘İmar Planı değişikliği’ kararını iptal etmişti.

Malatya Belediyesi Avukatı Sevda Göktolga’nın, davacı Recep Ülkü’nün davayı açmaya ehliyeti olmadığına ve Başbakanlık Özelleştirme İdaresi ile MGG Şirketi arasında yapılan satış sözleşmesi üzerinden 5 yıl geçtiği için idarenin imar planı yapma yetkisi bulunduğu şeklindeki savunmasını yerinde bulmayan Malatya İdare Mahkemesi, kararın alındığı dönemde MHP Meclis Üyesi olarak Malatya Belediye Meclisi’nde görev yapan Recep Ülkü’nün bu konuda dava açma ehliyeti olduğuna hükmederek, davayı esastan görüşme kararı almıştı.

Dava konusu kararın öznesi olan Sümerbank arazisi ve üzerinde inşa edilen bina hakkında rapor düzenlemek üzere görevlendirilen bilirkişiler Şehir Plancısı Prof. Dr. Şule Karaaslan, Harita Mühendisi Namık Gazioğlu ve Şehir Plancısı Dr. Özge Yalçıner tarafından hazırlanan bilirkişi raporları doğrultusunda karar veren Malatya İdare Mahkemesi 07.01.2009 tarihinde kabul edilen Revizyon İmar Planından çok kısa bir süre sonra kent makroformunu esastan değiştirebilecek şekilde plan değişikliği yapılmasının planlama ilke ve tekniklerine uygun düşmediği,o dönemde fabrikayı geliştirmek amaçlı mimari proje onaylatılmasına rağmen kamu yararı açısından zorunluluk bulunmadan yoğunluk artışı ve trafik yükü yaratacak şekilde plan değişikliği yapılması ve kısa bir süre sonra mimari projenin esastan değiştirilmesinin şehircilik planlama ilke ve tekniklerine aykırı olduğuna vurgu yaparak Cemal Akın’ın görev döneminin son ayında alınan Sümerbank Arazisi’ne ilişkin imar planı değişikliğini oy birliği ile iptal etmişti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız