SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Belediye O Listede Yok!..

A- A+ PAYLAŞ

Sanayi ve Ticaret İl Müdürlüğü, lisanssız "biyodizel" üreten tesislerin mühürleneceğini açıklarken, EPDK'nın internet sitesinde üretim lisansı verilen 37 tesis arasında yer almayan, ancak geçtiğimiz günlerde "biyodizel" üretimi yaptığı açıklanan Malatya Belediyesi'nin durumu merak konusu oldu.

MÜDÜRLÜĞÜN UYARISI..
Sanayi ve Ticaret İl Müdürlüğü tarafından, "biyodizel" üretimi ile ilgili olarak yapılan açıklama şöyle:

"Enerji Piyasası Düzenleme Kurumunun 14.07.2006 tarih ve 20738 sayılı yazılarında Kurullarının 05.01.2006 tarihli ve 630/26 sayılı kararı ile Biyodizel üreticilerinin Kurumlardan İşleme Lisansı almadan Biyodizel üretemeyecekleri, ancak kurullarının 15.06.2006 tarihli ve 788 /122 sayılı kararı ile de 28.02.2006 tarihine kadar Lisans almak üzere başvuruda bulunmuş ve lisans alması kurul kararı ile uygun bulunan Biyodizel üreticilerinin üretimlerine devam edilmesinin kararlaştırılmıştır.

Durumları söz konusu kurul kararlarına uymayanlarla, kendi ihtiyaçları için üretim yapanlar ve fason üretim yaptıranlar da dahil olmak üzere isim veya unvanları “Biyodizel üretimi için uygun bulunanlar” listesinde yer almayan gerçek veya tüzel kişilerin üretim faaliyetlerinin mühürlenmek suretiyle durdurulması gerektiği, Bakanlığımız ile kurum arasında 28.06.2006 tarihinde imzalanan Sanayi ve Ticaret Bakanlığı ile Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu arasında Petrol ve Sıvılaştırılmış Petrol Gazları ( LPG) piyasasında yapılacak denetimlere ilişkin işbirliği protokolü uyarınca Lisans alması uygun bulunan Biyodizel üreticilerinin kurumlarına ait www.epdk.org.tr. adresinde tespit edilecektir. Bunların dışında kalan Biyodizel üreticisi gerçek ve tüzel kişilerin faaliyetlerinin Malatya Sanayi ve Ticaret İl Müdürlüğü elemanları tarafından mühürlenmek suretiyle durdurulacağı ilan olunur."

VE BELEDİYE..
Sanayi ve Ticaret İl Müdürlüğü'nün açıklamasında, EPDK sitesinde ilan edilenler dışındaki biyodizel üreticilerinin faaliyetlerinin durdurulacağı, tesislerin mühürleneceği yolundaki açıklamaya karşın, söz konusu listedeki 37 tesis arasında yeralmayan Malatya Belediyesi'nin "biyodizel" üretimi ve kullanımına ilişkin, 27 Temmuz'da yayınlanan basın bülteninde şöyle denilmişti:

"..Malatya Belediyesi son aylarda ülkemizde yoğun talep gören çevre dostu ve ucuz olan biodiesel yakıt kullanımına geçti.

Belediye Başkanı Cemal Akın, Sancaktar Mezarlığı yanında bulunan MASKİ Garajı içerisinde Malatya Belediyesi tarafından yaptırılan Biodiesel Tesisinde incelemelerde bulunarak, tesis ile ilgili bazı bilgiler verdi.

Tesisin Malatya Belediyesine 60 bin YTL’ye mal olduğunu belirten Belediye Başkanı Akın, tesisin verimli bir şekilde çalışmakta olduğunu ve günlük 7500-10.000 litre üretim kapasitesine sahip olduğunu söyledi. Başkan Akın, “Tesisin üretim kapasitesi yüksek olmasına rağmen, günlük kiraya verilen araçlarımız hariç 2500 – 3000 litre mazota ihtiyacımız olmakta ve üretim de bu miktar doğrultusunda yapılmaktadır” dedi.

Kanola, soya, ayçiçeği, pamuk ve diğer bitkilerin yağlarından elde edilen biodiesel yakıtının içerisinde karbon oranının düşük olması nedeniyle çevreyi çok kirletmediğini ifade eden Başkan Akın, “Bu yakıt ayrıca yüzde 30 – 40 oranında daha ekonomik oluyor. Bundan dolayı da Malatya Belediyesine çok büyük faydası oluyor.

Bu çalışmalarda emeği geçen herkese, özellikle de Makine Mühendisimiz Nejat Fırat Beye bu tesisin kurulması aşamasında zaman mefhumu gözetmeden yaptığı çalışmalardan dolayı teşekkür ediyorum. Biodiesel tesisinin Malatya’ya ve Belediyemize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.."

Malatya Belediyesi'nin tesisinin 9 Ağustos tarihi itibarıyla, Sanayi ve Ticaret İl Müdürlüğü'nce belirtilen koşullara sahip olmadığı öne sürülürken, bu konuda ne gibi bir işlem yapılacağı merak konusu oldu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız