SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Belediye Önünde Eylem

A- A+ PAYLAŞ

Malatya merkeze bağlı Konak beldesinin Malatya Belediyesi'ne bağlanmasına tepki gösteren belde halkı, işyerlerinin kapatarak eylem yaptı.

Konak beldesinde esnaflar işyerlerini kapatırken, kasaba meydanında toplanan bölge sakinleri, burada araçlarla toplu halde Malatya Belediyesi'nin önüne geldi. Belediye binasının önünde slogan atarak eylem yapan kalabalık içinden bir grup, Belediye Başkanı Ahmet Çakır ile bir süre görüştü.

Görüşme sonrasında dışarı çıkan Belediye Başkanı Ahmet Çakır, yaptığı konuşmada, belediyeye bağlanan bir yerleşim biriminin kendi sorumluluk alanının dışına alınması konusunda karar alma yetkisinin bulunmadığını belirterek, "Bizim isteğimiz şehir merkezine yakın 5 beldenin birden bağlanmasıydı. Ancak, Orduzu, Bostanbaşı, ve Hanımınçiftliği beldeleri Malatya'ya bağlanmadı. Konak'ın tek başına Malatya Belediyesi'ne bağlanmasının bir anlamı yok. Konak'ın kendi tüzel kişiliğini kazanması için biz sizlerin yanınızda olacağız. Biz belediye olarak 2 arkadaşımızı görevlendirdik. Bu konuda bizler sizlerin yanınızdayız. Öncelikle kasabanızda bir İhtiyar Heyeti'nin oluşması gerekmektedir" diye konuştu.

Başkan Çakır'ın konuşmanın ardından kalabalık olaysız bir şekilde dağıldı.

FOTOĞRAFLAR: Yaşar KARAASLAN

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız