SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Belediye Önünde İşçi Eylemi

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Belediyesi hizmet binasında çalışan şirket işçilerinin yapılan ihale sonucunda Malatya Belediyesi'ne ait Fuarcılık şirketinden ihaleye kazanan 5 M Şirketine devrinde bazı sıkıntıların yaşanması nedeniyle Hizmet İş Sendikası öncülüğünde eylem yapıldı.

Belediye hizmet binası önünde gerçekleşen eylemde konuşan Hizmet-İş Sendikası Şube Başkanı Bünyamin Geleri, "Malatya Belediyesi hizmet binasında çalışan işçilerini kapsayan Destek Hizmetleri Personeli Temin İhalesi 21 Haziran 2010 tarihinde iki ihale halinde yapıldı. 225 işçiyi kapsayan ihalenin birisini 6 aylığına 5 M Şirketi, 120 işçiyi kapsayan ihaleyi ise pazarlık usulü ile Belediye şirketlerinden Esenlik Şirketi 3 aylığına almıştır. Bu işçilerin içerisinde 10 yılı aşan kıdemli işçiler bulunmaktadır.

225 kişilik ihale kapsamındaki işçilerden 128'i sendikamız üyesidir. Malatya Belediyesi tarafından açılan son ihaleden önceki dönem içerisinde, aynı ihaleyi almış olan ve aynı işi aynı işçilerle yapan Malatya Belediyesi Fuarcılık Şirketi ile sendikamız arasında akdedilen toplu iş sözleşmesi halen devam etmekte, dolayısıyla 5 M Şirketi'nin destek hizmetlerinde çalışan işçiler bu toplu iş sözleşmesinin kapsamı içerisindedirler. Malatya Belediyesi destek hizmetlerinde çalışan işçilerin ve üyelerimizin tüm özlük haklarıyla birlikte Malatya Belediyesi Fuarcılık Şirketi'nden 5 M ve Esenlik Şirketine geçişlerinin yapılması hukuki bir zorunluluktur. Bu şirketler tarafından Malatya Belediyesi destek hizmetlerinde çalışan işçilere, üyelerimize iş sözleşmeleri imzalatılmasının dayatılması, ilk defa işe giren işçiler gibi kabul edilmesi ve bu şekilde işlem yapılması hukuken mümkün değildir. Bu şirketler işçilerden sendikamızdan istifa etmeleri istenmektedir" ifadelerini kaydetti.

Geleri şunları söyledi; "Sendikalar kanununun 31. maddesi ve Türk Ceza Kanunu'nun 117. ve 118. maddelerine göre; üyelerimizin 5 M Şirketine devir ve geçişlerinin yapılabilmesi için sendikamız üyeliğinden çekilmelerini istenmesi, aksi takdirde işe başlatılmayacaklarını bildirilmesi şeklinde işçiler üzerinde baskı kurularak sendikamız üyeliğinden istifaya zorlanmaları açık bir şekilde suç teşkil etmektedir. Bu konuyla ilgili olarak sendikamızca Bölge Çalışma Müdürlüğüne şikayette bulunduk ve duruma ilişkin teftiş ve denetim yapılmasını talep ettik. İşçileri işten çıkarılma tehdidi ile yeni iş sözleşmeleri imzalamaya zorlayan, yine üyelerimizi işten çıkarılma tehdidi ile sendikamızdan istifaya zorlayan görevliler hakkında Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunacağımızı kamuoyuna duyuruyoruz."

Eylemden sonra işçiler olaysız bir şekilde dağıldılar.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız