SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Belediye Önünde Minibüsçü Eylemi

0
Güncellendi - 2017-01-20 16:10:04
Belediye Önünde Minibüsçü Eylemi
A- A+ PAYLAŞ

Malatya- Hekimhan arasındaki hatta çalışan minibüs şoförleri, kendi güzergahlarının Malatya Güzelyurt seferlerini yapan minibüsler tarafından da kullanıldığını iddia ederek, Malatya Belediyesi önünde eylem yaptı.

Kendilerinin belediyeye D4 belgesi için ödeme yaptıklarını ve geçiş güzergahlarını belirlediklerini belirten Hekimhan minibüs şoförleri, Güzelyurt hattında çalışan soförlerinin kendi haklarını gasp ettiklerini iddia etti. Sabahın erken saatlerinde Malatya Büyükşehir Belediyesinin otopark giriş kapısını kapatarak eylem yapan Hekimhan şoförleri, Güzelyurt Mahallesindeki şoförlerin sadece kendi güzergahlarını yani sadece Hekimhan-Güzelyurt arası çalışmalarını isteyerek haklarını talep ettiler.

Hekimhan Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Bayram Özgül yaptığı açıklamada, bütün evraklarının tam olduğunu, yıllardır haklarını aramak için sürekli belediyeye geldiklerini belirterek, "14 aracımız var. 2003 yılından beri bu yolda çalışıyoruz. D4 belgeli olarak çalışıyoruz. Büyükşehir Belediyesi UKOME tarafından 2015 yılı 12 ayında karar alınarak Biz 14 araç olarak çalışıyoruz. Hekimhan'ın yolcusunu taşıyoruz. Büyükşehir olmasından dolayı Hekimhan’a 5 tane belde bağlandı. Bu beldelerin araçları Normalde kendi beldesine çalışması gerekirken, 2 aracı bulunan bir kooperatifa ait minibüsler, haksızlık yapıyor. Bunlar encümen üyelerinin araçları. Onlar siyasetten baskı yaparak bizim arabalar gibi haksız olarak yolcumuzu taşıyorlar. 2 yıldır hakkımızı aramak için belediyeye de geldik. Görüşmeler yaptık. Gitmediğimiz hiçbir yer kalmadı. Milletvekillerine bakana kadar dahi gittik. Biz hakkımızı istiyoruz. Yani herkes kendi yolcusunu taşısın” dedi.

Güzelyurt araçlarının sadece Malatya ve Güzelyurt arası yolcu taşımacılığı yapmaları gerekirken, kendilerinin de güzergahlarını kullanarak yolcularını aldıklarını iddia eden Özgül, “Güzelyurt araçları 14 tane ve Hekimhan'da yazıhaneleri de var. Biz D4 belgesi için belediyeye para ödedik, J plakası aldık. Onlar iki buçuk milyar para yatırdılar. Hekimhan Güzelyurt arası belge aldılar ama Malatya Hekimhan arası çalışıyorlar. Biz herkesin hakkının iadesini istiyoruz" diye konuştu.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız