SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Belediye Önünde Protesto

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Belediyesi’nin TOKİ ile birlikte yapmayı planladığı Kentsel Dönüşüm Projesi nedeniyle bazı vatandaşlar belediye binasının önünde toplanarak eylem yaptı.

Büyük Beydağı Derneği’nin organize ettiği eylemde Beydağı Mahallesi Muhtarı Yusuf Kubat, Yamaç Mahallesi Muhtarı Turan Aksüt ve Fırat Mahallesi Muhtarı Remzi Akdemir yaptıkları konuşmalarda, Kentsel Dönüşüm Projesi konusunda Belediye ile her hangi bir anlaşma imzalamadıklarını ve bu konuda kendilerine para verilmediğini iddia ettiler. Muhtarlar, Kentsel Dönüşüm Projesi’ne ise karşı olduklarını söyledi.

Büyük Beydağı Derneği Başkanı Nihat Serçe ise, Kentsel Dönüşüm Projesi’nin iptal edilerek, bölgenin imara açılmasını istediklerini söyledi.

Serçe yaptığı konuşmada, “Kentsel dönüşüm çok iyi bir proje olduğu bilinmektedir.Bunun uygulanmasında orada mevcut yapı ve yaşayan insanlar kesinlikle mağdur edilmemesi ve halkın rızası alınmasıyla hayata geçirilebilir. Belediyelerin görevi halkı güzel yaşatmak her türlü imkanlardan yararlanmasını sağlamak ilk etapta şuyu ve imar planları ile yaşam standartlarım yükseltmektir” dedi.

Serçe şunları belirtti:.
“Sayın Belediye Başkanımız bu projeden dolayı ödül alacak diye orda yaşayan insanları aşağılayarak ikinci sınıf insan ve işgalci göstererek içinde barındıkları evleri yok pahasına ellerinden alarak bazı kesimlere rant sağlamak amacındadır. Bunu da yapılan değer tespitler ve TOKİ ile yapılacak sözleşmeyi baskı yaparak imzalatmak amacı taşımaktadır. Bu projenin uygulanacağı boş araziler dururken yardıma muhtaç belediyeden yardım alan gelir düzeyi açlık sınırının altında olan bu insanların TOKİ’ den alacakları dairelerden hiç birinin parasını ödeyemeyeceklerini bile bile bu girdabın içine sürüklemektir.”

“ Mamak kentsel dönüşüm projesini ve aynı şekilde Kütahya Kentsel Dönüşüm projesini yargı tarafından iptal edildi” diyen Serçe konuşmasında daha sonra şunları ifade etti:

“İptal edilme gerekçesi aynen burada uygulanmakta olan sözleşmelere zorlanması halkın rıza göstermemesidir. Demek oluyor ki bu proje durdurulabilirmiş. Mahalle sakinleri olarak sayın Başkanın ve daha önce seçilen başkanların bize vermiş oldukları imar sözünü yerine getirerek buraları imara açılmasını istiyoruz. Sayın muhtarlarımızla birlikte bu projenin durdurulması ve buralara imar verilmesi için tüm hukuki yollara baş vuracağımızı ayrıca birkaç ay sonra yapılacak olan yerel seçimde 30.000 seçmenle sandıklara kendimizi ispatlayacağız.”

Eylem sırasında bazı mahalle sakinleri de ellerindeki tapu tahsis belgelerini göstererek mağdur edilmek istendiklerini bu nedenle projeye karşı olduklarını öne sürdüler.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız