SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Belediye Önünde Şeker Eylemi

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Şeker Fabrikası'nda çalışan işçiler, Belediye binası önünde toplanarak Belediye Başkanı Cemal Akın'ı protesto ettiler. Bu eylemin ardından belediyeden yapılan açıklamada, Belediye Başkanının şeker fabrikası konusundaki girişimlerinin bazı çevrelerce "anlaşılmak istenmediği" öne sürüldü ve "aslolanın Şeker Fabrikası'nın çalışması" olduğu belirtildi.

BELEDİYE ÖNÜNDE EYLEM..
Malatya Şeker Fabrikası'nda çalışan işçiler Şeker-İş Sendikası'nın düzenlediği organizasyon ile Belediye önünde toplanarak Belediye Başkanı Cemal Akın'ı protesto ettiler.

Belediye girişine siyah çelenginde bırakıldığı eylemde konuşan Şeker-İş Sendikası Şube Başkanı Nuri Murat, "Malatya Şeker Fabrikası'nın özelleştirme kapsamına alınmasını engellenmesi için kamuoyu oluşturması gereken Belediye Başkanımız, bunu yapmak yerine fabrika arazisinden kapacağı parsellerin peşine düşmüştür" dedi.

Ankara Şeker Fabrikası arazilerinin Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne bedelsiz olarak devredilmesi işlemini sendika tarafından Danıştay'a açılan dava sonucunda durdurulduğunu aktaran Murat, Malatya Şeker Fabrikası arazilerini rant tüccarlarına da verdirtmeyeceklerini ifade etti.

Murat, Belediye Başkanı Cemal Akın ile görüşemediklerini de söyledi. Eylem olaysız bir şekilde sona erdi.

BELEDİYEDEN "ANLAMIYORLAR, ASLOLAN FABRİKANIN ÇALIŞMASI.." AÇIKLAMASI..
Bu eylemin ardından, Belediyeden "Basın Yayın Müdürlüğü" imzasıyla bir açıklama yapıldı.

Açıklamada şöyle denildi:

"Göreve seçildikten sonra her alanda olduğu gibi ‘yeşil alan’ konusunda da duyarlı olan Belediye Başkanı H.Cemal Akın, büyük ihtiyaç duyulan ve Malatya’ya yakışır bir ‘Şehir Parkı’nın yapılması amacıyla Sanayi ve Ticaret Bakanlığı’ndan Malatya Şeker Fabrikası alanını talep etmiş ve bu konuda ki ısrarlı girişimleri neticelenmek üzeredir.

Belediye Başkanımız H.Cemal Akın’ın konu ile ilgili açıklamaları basın yayın kuruluşlarında defalarca kez yer almış, ancak bazı kişi, kurum ve kuruluşlar tarafından, ya çarpıtılmakta ya da anlaşılmak istenmemektedir.

Belediye Başkanımız H.Cemal Akın, fabrikanın çalışması için gerekli alan dışında kalan atıl durumdaki arazilerine imar planı kararları doğrultusunda Malatya halkının hizmetine sunulmak üzere bünyesinde hayvanat bahçesi, olimpik ölçülere uygun yüzme havuzu, kongre merkezi, spor kompleksleri, amfi tiyatro gibi birçok değişik aktivitenin yapılabileceği sosyal tesislerinde bulunduğu ‘şehir parkı’nın, muhtaç olduğumuz yeşil alanın hayata geçirilmesini planladığını açıklamıştır.

Belediyemiz bu çalışmaları sürdürürken, ‘Şeker Fabrikası’nın çalışmasını engelleyici bir yaklaşım içinde bulunmamaktadır.

Bazı çıkar guruplarının rant elde etmesine seyirci kalmayan Belediyemiz, ‘fabrika çalışanlarını, pancar üreticilerini ve de nakliyatçıları düşünerek, gerekirse fabrikayı da biz çalıştırırız’ düşüncesinde olduğunu açıklamıştır.

Aslolan fabrikanın çalışmasıdır. Bu hususta Belediye olarak her türlü tedbirin alındığını ve de alınacağını bu doğrultuda ifade etmiştir.

Ne var ki, Belediyemizin bu duyarlı ve iyi niyetini görmezlikten gelen bazı kişi ve kuruluşlar, bu açıklamayı ya anlamıyorlar ya da anlamak istemiyorlar.

Belediye Başkanımız H.Cemal Akın, yaptığı açıklamada; “şu an fabrikanın kapatılması söz konusu değildir. Eğer böyle bir şey gündemde olursa, fabrika çalışanlarının mağdur olmaması için gerekirse Malatya Belediyesi’nin fabrikayı çalıştıracağını ifade etmiş ve girişimlerde bulunduğunu belirtmiştir”.

Kamuoyuna duyurulur.."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız