SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Belediye Önünde ''Test'' Kuyruğu..

A- A+ PAYLAŞ

Kısa adı KOAH olan Kronik Obstrüktif Akciğer Hastalığı konusunda halkın bilinçlendirilmesine yönelik olarak ‘ Ücretsiz Solunum Testi’ gerçekleştirildi.

İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalı ve Toraks Derneğinin işbirliği ve Malatya Belediyesinin katkılarıyla Malatya Belediyesi önünde Seyyar Poliklinik Otobüsün içerisinde ücretsiz solunum testi gerçekleştirildi.

İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Doç.Dr. Hakan Günen, yaptığı açıklamada, “16 Kasım Dünya KOAH Günü dolayısıyla halkın bilinçlendirilmesi amacıyla geçmiş yıllarda olduğu gibi bu yılda ücretsiz solunum fonksiyon testi yapmaktayız.KOAH’a bağlı ölümler Dünyada olduğu gibi ülkemizde de ölümler arasında 3. sırada yer almaktadır.

Hastalıkta en önemli etken sigaradır. Yapacağımız ücretsiz solunum fonksiyonu testleriyle vatandaşların durumlarını görebileceğiz ve rahatsızlık bulgusu halinde mutlak hekime gitmesi gerektiğini söyleyebileceğiz.

Yaptığımız belirlemelere göre Malatya’da 40 yaş üstü insanlarımızın yüzde 15’ine yakınında KOAH tespit edilmiş durumda. Bu da 15-20 bin insanımızın bu hastalığa yakalandığını ortaya koymaktadır.

Bunlar arasında ağır olanlar var. Bu hastalıkta en önemli etken sigaradır. İnsanlarımız sürekli balgam çıkarırsa bu KOAH belirtisi olabilir. Ancak vatandaşlar balgamı sigaraya bağlı olarak düşünmekte ve hekime gitmemektedir. Bununla birlikte nefes darlığı başlayınca hekime gidildiğinde ise hastalık ilerlemiş oluyor ve tedavisi de zor yapılabilmektedir” dedi.

Bu arada, Belediye Başkanı Cemal Akın da, testin yapıldığı belediyeye ait seyyar polikliniği ziyaret etti. Test yaptıranların oturtulduğu koltuğa oturan Akın, önemli bir hizmet yapıldığını, buna belediyenin de destek verdiğini belirtirken, test yaptırmadan koltuktan kalktı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız