SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Belediye Personeline Kanser Anlatıldı

0
Güncellendi - 2016-03-09 20:06:59
Belediye Personeline Kanser Anlatıldı
A- A+ PAYLAŞ

Battalgazi Belediyesi ile Malatya Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından Battalgazi Belediyesi bayan personeline yönelik ortak düzenlenen programda, Kanser, Kanserde Korunma ve KETEM’in faaliyetleri hakkında bilgilendirme yapıldı. Programda, kanserde erken teşhisin önemine dikkat çekildi.

Battalgazi Belediyesi Çok Amaçlı Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen programa, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Malatya Halk Sağlığı Müdürlüğü’nden görevli Dr. Özgür Özdemir, Ebe Nurhan Mutlu ve Battalgazi Belediyesi’nin bayan personelleri katıldı. Programın açılış konuşmasını yapan Malatya Halk Sağlığı Müdürlüğü’nden görevli Dr. Özgür Özdemir, kanser hakkında bilgiler vererek, “Biliyorsunuz vücudumuzun en küçük yapı taşı hücrelerdir. Hücrelerin kontrolsüz olarak çoğalmaları sonucunda ve diğer organlara giderek yayılmaları sonucunda oluşan bir tür hastalıktır kanser. Kanserin oluşumu normal hücre bazı anormal süreçlere dahil oluyor ve anormal çoğalma yapmadaki işlevini yapmamaya başlıyor. Çoğaldıktan sonra etrafındaki dokudan bir şekilde beslenmesi gerekiyor. Damar çektiriyor. Kendine bir damar yuvağı yapıyor ve en uzaktaki organa bile yayılım yapabiliyor” dedi.

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’da, bitkisel ilaçlar konusunda bazı uyarılarda bulunarak, “Bu eğitim umarım arkadaşlarımıza yararlı bir eğitim olmuştur. Netice itibariyle etkileşim ve iletişim eğitimi oluşturur. Bu şekildeki eğitimlerde halka halka büyür ve netice itibariyle bunların çocuk, akraba ve arkadaşlarına, eşine, dostuna bu şekilde iletilir. Önemli olan konuların doğru bir şekilde iletilmesi. Doğru anlamak ve doğru anlatmak lazım. Aksi takdirde bazen yaptığımız şey terste tepebiliyor. Yanlış uyguluma ve tedaviler kişinin hayatına mal olabilir. Özellikle televizyonlarda bitkisel ilaçlarla ilgili reklam amaçlı tanıtımlar, bir de bakıyorsunuz ki ailelerde faciaya neden olabiliyor. Umarım kanserle ilgili çalışmalarda hem Malatya’mızda, hem de Battalgazi ilçemizde bu tür eğitim çalışmalarının faydalı olacağı kanaatindeyim” ifadelerini kullandı.

Başkan Gürkan, Kadınlar Günü’ne de dikkat çekerek, “Bayanlar gününüzü kutluyorum. Tabi bayanların bir günüde olmaz. Aslında 365 günün her günü de bayanlar günüdür. Kanadının biri olmayan kuşun uçmasının mümkün olmadığı gibi bayan erkek gibi bir ayrımın yapılması da söz konusu değildir. İnsan olmak her şeyin üstündedir. Kaldı ki bizim anane, kültürümüzde ve inancımızda hanımlar her zaman çok daha öndedir. Hatta dinimizde emanet olarak kabul edilir. O yüzden bizim şairlerimiz, sanatçılarımız ve edebiyatçılarımız hanımları tarif ederken, hanımlara hep farklı bir boyutta yaklaşmışlardır. ‘Ana başa taç imiş, her derde ilaç imiş, bir evlat pir olsa da, anaya muhtaç imiş’. ‘Ana gibi yar, Bağdat gibi diyar olmaz’ derler. ‘Cennet anaların ayağının altındadır’ der hadisi şerifte. Dolayısıyla biz hanımları, bayanları önemsiyoruz. Özellikle biz çalışma alanımız içinde o dengeyi gözetiyoruz. Belki de resmi kurumlar içinde en fazla bayanın çalıştığı yer Battalgazi Belediyesi’dir. Buda hanımlara ne kadar önem verdiğimizin en önemli göstergesidir. Her bölümde ve her birimde bayanlarımız var. Bayanların çalışması da bizi ziyadesiyle memnun ediyor. Daha güzel performans göstereceklerine inanıyorum. Bu vesileyle bizim anamız, bacımız, eşimiz, kızım olan hanımlarımızın bayanlar gününü kutluyorum. Daha nice güzel günlerde birlikte olmayı ümit ediyorum” diye konuştu.

Bülten

a2e32a64-2eb9-463a-a037-c5cfb11297f9

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız