SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Belediye Personeline Yangın Eğitimi

0
Güncellendi - 2018-02-15 00:24:26
Belediye Personeline Yangın Eğitimi
A- A+ PAYLAŞ

Battalgazi Belediye personeline yönelik ‘Temel Yangın Eğitimi’ verildi. Burada konuşan Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, yangına karşı alınacak tedbirlerle birlikte yangına erken müdahale imkanının hem can, hem de mal güvenliği açısından önemli olduğunu söyledi.

Battalgazi Belediyesi İş Sağlığı ve Güvenliği birimi ile Malatya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Hizmetleri Dairesi Başkanlığı tarafından ortaklaşa düzenlenen ‘Temel Yangın Eğitimi’ faaliyeti, Battalgazi Belediyesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. ‘Temel Yangın Eğitimi’ programına, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Battalgazi Belediye Başkan Yardımcıları Mustafa Sayın, Zafer Kırçuval, Yaşar Karataş, Latif Okyay, Malatya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Hizmetleri Dairesi Başkanı Hanifi Acar, bazı birim müdürleri ve belediye çalışanları katıldı. Burada konuşan Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, temel yangın eğitimlerinin önemine dikkat çekerek, “Bu hizmet içi seminerin Battalgazi Belediyesi ve Malatyamıza hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum. Eğitim formasyonları her zaman için bir kurumun dinamizminin en temel göstergesidir. Eğer bir kurumda, hizmet içi eğitim faaliyetleri veyahut ta bu anlamda uygulama eğitimleri söz konusu değilse, okurum sürekli durağan ve yahut ta geriye ricat etme gibi bir durumla karşı karşıya kalır. Tabi yangın eğitimi de önemli bir eğitim formasyonudur. Nedenine gelince belki ilk etapta çok seyrek aralıklarla ki temennimiz ve dileğimiz odur ki, hiç yangın hadisesiyle karşı karşıya kalmayalım. Ama caydırıcılık anlamında, hazır bulunmuşluk anlamında yangın faaliyetlerinin sürekli dinamik olması gerekir. Yani bir havaalanında sürekli itfaiye teşkilat vardır.  Ama belki binde bir itfaiye teşkilatı bir uçağın pisten çıkması, veyahut ta farklı bir hadiseden dolayı lazım olabilir. Belki on yılda bir lazım olabilir. Belki yirmi yılda bir olabilir, belki de insan ömrü süresince bir yerde hiç olmayabilir. Ama olayın olmaması o personelin o işe bigane kalmaması anlamına gelmez. Netice de siz personeli sürekli zinde tuttuğunuz takdirde, Allah göstermesin böyle bir olay geldiği takdirde çabuk ve erken müdahale ve gerekli tedbirler o işin zararını maddi ve manevi anlamda engellemiş olur. İtfaiye teşkilatımızın da bilgi birikimi açısından uzun yıllardan beri o teşkilatta görev yapan bir Daire Başkanımızın görevli olması, Malatya’da itfaiye konusunda şimdiye kadar kayda değer olumsuzluğa rastlamadık. Bu anlamda değerli İtfaiye Dairesi ve başkanını kutluyorum. Bu itfaiye eğitiminin başta siz çalışanlarımıza ve Battalgazi Belediyemize hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum” dedi.

Malatya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Hizmetleri Dairesi Başkanı Hanifi Acar ise, ‘Temel Yangın Eğitimi’ konusunda katılımcılara bilgiler verdi. Acar, yangına karşı alınması gereken tedbirlerin önemine dikkat çekerek, herkesin iş yerinde ve evinde mutlaka yangına karşı tedbir almaları gerektiğini ifade etti.

Acar’ın yaptığı konuşmanın ardından Battalgazi Belediyesi Hizmet Binası bahçesinde uygulamalı yangın söndürme eğitimi verildi.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız