SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Belediye Restore Ediyor

0
Güncellendi - 2015-12-27 20:05:45
Belediye Restore Ediyor
A- A+ PAYLAŞ

Malatya mimarisinde önemli bir yere sahip olan Beşkonaklar’ın bulunduğu Beşkonaklar Caddesi (Sinema Caddesi) Yeni Lale Sokak girişinde bulunan yıkık haldeki tarihi konak, Malatya Belediyesi tarafından restore ediliyor. 

Belediye Başkanı Ahmet Çakır, beraberinde Belediye Başkan Yardımcısı Ertan Mumcu ile birlikte restorasyon çalışmaları büyük oranda tamamlanan konakta incelemelerde bulundu. Konağın tarihi ve sürdürülen restorasyon çalışmaları hakkında bilgi alan Başkan Çakır, konağın bölümlerini tek tek gezerek yapılan restorasyon çalışmalarını yerinde gördü.

Beşkonaklar Caddesi Yeni Lale Sokak girişinde bulunan ve yıllar içerisinde yıkık, dökük, harabe bir hale gelen iki katlı, çift girişi olan tarihi konak, Malatya Belediyesi tarafından devralındıktan sonra, hemen restorasyon ihalesi yapılarak çalışmalara başlandı. 

Herhangi bir aksilik çıkmadığı takdirde, 2014 yılı Şubat ayının sonlarında tamamlanması planlanan restorasyon çalışmaları, yoğun bir şekilde sürdürülen çalışmalar neticesinde yüzde 90 oranında tamamlandı. 

Devam eden restorasyon çalışmaları kapsamında bugüne kadar; konağın duvarları aslına uygun olarak çivi ve telle örülerek kıtık sıva yapıldı. Ahşap merdivenler, kapı ve pencereler yine aslına uygun olarak yapılıyor. Konağın yer döşemeleri ve diğer ahşap doğramaların yenilenmesi çalışmaları devam ediyor. Bunlar tamamlandıktan sonra ise vernik kaplamaları da yapılarak, dayanıklı bir hale getirilecek.  Dış cephedeki mevcut pencere demirlerinin bakımları yapılarak yenileniyor, eksik pencere demirleri de yine aslına uygun olarak yeniden yapılıyor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız