SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Belediye Sahipsiz Bıraktı"

0
Güncellendi - 2015-12-27 17:20:11
A- A+ PAYLAŞ

Sözleşmeli işçi statüsünde çalışan personelin iş güvencesi ve tazminatları sıfırlanıyor. Belediyeye bağlı değişik birimlerinde çalıştırılmak üzere açılan hizmet alım ihaleleri iptal edilince işçiler sahipsiz kaldı. Bazı işçiler ihaleyi kazanan firmalar ile iş akti sözleşmelerini imzalarken 400'den fazla işçi iş akti sözleşmesini imzalamakta kararsız. İmzalatmak istenen iş akti sözleşmesinin iş güvencelerini sağlamadığı gibi kazanılmış bir çok  haklarının da yok eden maddeleri içerdiği için imzalamadıklarını belirten işçiler “Aramızda 5- 10 yıl hatta fazla bir süredir çalışan arkadaşlarımız var.  Kazanılmış haklarımız bir imza ile yok olacak. Bizlere yazık günahh değil mi? Yöneticilerimiz konu ile ilgili olarak bizlere açıklayıcı veya rahatlatacağı bir bilgi vermiyor ve özel şirketlerin insafına bırakıyor” diyerek Belediye yönetiminin kendilerini sahipsiz bıraktıklarını belirtiler. 

Belediyenin değişik birimlerinde yıl içerisinde çalıştırılmak üzere, 2012 Aralık ayında yapılan hizmet alım ihaleleri mahkeme tarafından iptal edilince bu statüde bulunan yaklaşık 520 işçi ortada kalma ve kazanılmış haklarını kaybetme riski ile karşıı karşıya kaldı. Mahkeme kararı doğrultusunda belediye şirketlerindeki görevlerinden ayrılmak zorunda  ve mahkemeyi kazanan özel firmalara geçiş yapma zorunda kalan işçilere  imzalatılmak istenen iş sözleşmesinde; iş güvencesi ve kazanılmış haklar konuları başta olmak üzere işçilerin aleyhine bir çok maddelerin yer aldığı işçiler tarafından ifade edildi. 

Belediye üst düzey yetkilileri ise “Mahkemenin kararına uyacağız. Ama karşı davayı açtık. Şu an için davamızın sonucunu bekleyeceğiz. Ama yasalar ve yönetmelikler çerçevesinde işçilerimizi de sahipsiz bırakmayacağız” diyerek işçilerin kazanılmış haklarının kaybolmasına izin vermeyeceklerini ifade ettiler.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız