SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Belediye Sarayı 3. Kez İhalede

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Belediye Sarayı ikmal inşaatı 3. kez ihale ediliyor. Biri iptal edilen, diğeri mahkemelik olan ihalelerin ardından üçüncü ihale 27 Nisan Cuma günü yapılacak.

İhale ile ilgili olarak Belediye Basın Bürosu'ndan yayınlanan bülten şöyle:

"Malatya Belediyesi Hizmet Binası’nın 2. İkmal İhalesi 27 Nisan 2007 Cuma Günü yapılacak.

Konu ile ilgili olarak Belediye Basın Yayın Müdürlüğü tarafından verilen bilgilere göre, ihalenin 27 Nisan Cuma günü saat 10.00’da Belediye Meclis Salonu’nda açık ihale usulü ile yapılacağı belirtilirken, ihaleyi kazanan firmaya, sözleşmenin yapıldığının tebliğ tarihinden itibaren 5 gün içerisinde yer tesliminin yapılarak inşaata başlanacağı bildirildi.

Şartnamede işin teslim süresi 300 takvim günü olarak belirtildiğinden, ihaleyi kazanan firmanın 300 gün içerisinde binayı bitirerek Belediye’ye teslim etmesi gerekiyor.

Kaba inşaatı bittikten sonra 2. kısım ikmal inşaatı için 28 Mart 2004 seçimlerinden kısa bir süre önce ihale yapılmış, ancak yapılan bu ihale Kamu İhale Kurumu tarafından “aşırı düşük” teklif verildiği gerekçesiyle iptal edilmişti.

Daha sonra 2004’Aralık ayında 2. defa yapılan ihale sonunda, ihaleyi kazanan firmanın ihale şartnamesine uygun iş yapmamasından dolayı Malatya Belediyesi ile mahkemelik olması nedeniyle binanın inşaat süreci uzamıştı.

Belediye dışında yaşanan sorunlardan dolayı inşaat süreci uzayan Yeni Belediye Hizmet Binası ile ilgili olarak, buranın başka amaçlı kullanılacağına dair çeşitli spekülasyonlar çıkarılmış, ancak Belediye Başkanı H.Cemal Akın tarafından birçok kez yapılan açıklamada buranın mutlaka bitirileceği ve kesinlikle Belediye Hizmet Binası olarak hizmet vereceği belirtilmişti."

Sümerbank Fabrikası yanındaki arazide bulunan Belediye Sarayı'nın 1. kısım inşaatı tamamlandıktan sonra 2. kısım inşaatı, 28 Mart 2004 yerel seçimlerinin son haftasında eski belediye başkanı Mehmet Yaşar Çerçi döneminde ihale edilmiş, Cemal Akın'ın seçilmesiyle bu ihale süreci devam ettirilmiş, ancak bazı firmaların başvurusunu değerlendiren Kamu İhale Kurumu, ihalenin iptali ve yenilenmesi yolunda görüş bildirince, 2. kısım ihalesi Aralık 2004'te yapılmıştı. İhaleyi, 8 trilyon 400 milyar lirayla işi yapacağını teklif eden Caser İnşaat adlı firma kazanmıştı.

Firmanın işa başlamasından bir süre sonra, sorunlar çıkmış ve müteahhit firmanın, proje danışmanı firmanın önerilerini "ihale dışı" istekler olarak değerlendirerek, mahkemeye gittiği kamuoyuna yansımıştı. Malatya Belediyesi de, bu süreçte çalışmaları durduran müteahhit firmaya ihtar çekerek işe devam etmesini, aksi takdirde sözleşmenin feshedileceğine dair ihtar göndermiş, belirli bir süreçten sonra sözleşmeyi feshetmişti.

Sorunların yaşandığı dönemde Belediye Başkanı Cemal Akın, "İhaleyi alan firma, beklediği karı bulamayınca aramızda ihtilaf çıktı. Konu mahkemeye intikal etti. Bu nedenle inşaat çalışmaları durmuş vaziyette" demişti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız