SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Belediye Sarayı ''Adliyelik'' Oldu...

A- A+ PAYLAŞ

Eski Sümer Stadı'nın yerine inşa edilmekte olan Belediye Sarayı yapım işinin, 2. kısım inşaatını geçtiğimiz Aralık ayında yapılan ihaleyi kazanarak üstlenen firmayla, belediye arasında anlaşmazlık çıkınca "adliyelik" olduğu bildirildi. Belediye Başkanı Cemal Akın da, müteahhitle "davacı- davalı" konumunda olunduğunu bildirdi.

1. kısım inşaatı tamamlandıktan sonra 2. kısım inşaatı, 28 Mart 2004 yerel seçimlerinin son haftasında eski belediye başkanı Mehmet Yaşar Çerçi döneminde ihale edilmiş, Cemal Akın'ın seçilmesiyle bu ihale süreci devam ettirilmiş, ancak bazı firmaların başvurusunu değerlendiren Kamu İhale Kurumu, ihalenin iptali ve yenilenmesi yolunda görüş bildirince, 2. kısım ihalesi Aralık 2004'te yapılmıştı. İhaleyi, 8 trilyon 400 milyar lirayla işi yapacağını teklif eden Caser İnşaat adlı firma kazanmıştı.

Firmanın işa başlamasından bir süre sonra, sorunlar çıktığı ve bir süredir inşaatta herhangi bir çalışma yapılmadığı belirtilirken, müteahhit firmanın, proje danışmanı firmanın önerilerini "ihale dışı" istekler olarak değerlendirerek, mahkemeye gittiği öğrenildi.

Bu arada, Malatya Belediyesi'nin de bir süre önce müteahhit firmanın durdurduğu çalışmaları başlatması, aksi takdirde ihale sözleşmesinin feshedileceği yolunda bir ihtarname gönderdiği bildirildi.

Belediye Başkanı Cemal Akın, "İhaleyi alan firma, beklediği karı bulamayınca aramızda ihtilaf çıktı. Konu mahkemeye intikal etti. Bu nedenle inşaat çalışmaları durmuş vaziyette" dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız