SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Belediye Şirketinin 'Bol Gelirliye' Villa Projesi İhale Edildi

0
Güncellendi - 2017-09-14 02:49:56
Belediye Şirketinin 'Bol Gelirliye' Villa Projesi İhale Edildi
A- A+ PAYLAŞ

Yeşilyurt Belediyesi'nin sahibi olduğu şirketin, Çırmıhtı'nın Gedik Mahallesi bölgesinde yaptırılması planlanan 110 adet villa, sosyal tesis ve 1 ticaret merkezi ile ilgili 49 milyon 649 bin TL muhammen bedelli ihale yapıldı. İhaleye 3'ü Malatya'dan, 2'si Diyarbakır'dan, 1'i de Elazığ'dan olmak üzere 6 firma katılarak, 36 milyon TL ile 59 milyon TL arasında değişen teklif verdiler.

Yeşilyurt Belediyesi’ne ait Yeşil Yurt İnşaat Taahhüt Gıda Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi tarafından gerçekleştirilen, malatyahaber.com'un da 22 Ağustos 2017'de 'Yeşilyurt Belediyesi’nden ‘Bol Gelirli’ye Villa Projesi!' başlığıyla kamuoyuna duyurduğu “Malatya Gedik Mahallesi 110 Adet Villa, Sosyal Donatılar ve 1 Adet Ticaret Merkezi İnşaatı İle Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi”ne ilişkin ihale, şirketin Yakınca'daki merkezinde yapıldı.

İHALEYE KATILAN FİRMALAR VE TEKLİFLERİ..

Tahmini maliyeti 49 milyon 646 bin TL olarak öngörülen villaların ihalesine katılan şirketler ve teklifleri şöyle:

Ömür Grup- Eylül İnş. İş ortaklığı (Diyarbakır) 36. 890.000.00 TL,

Serhat Özbek İnş. (Malatya) 37.937.000.00 TL,

Süleyman Ekinci- Aksel Can (Diyarbakır) 39.240.000.00 TL,

Tetiş Yapı-Mustafa Fevzi Koç İş ortaklığı (Elazığ) 40.900.000.00 TL,

Merkez Yapı-Biser İnş. (Malatya) 56.300.292.00 TL,

Güngör Tarım İnş. (Malatya) 59.850.000.00 TL.

Tekliflerin şirket tarafından değerlendirildikten sonra, ihalenin sonuçlandırılacağı öğrenildi.

YEŞİLYURT BELEDİYESİ'NİN ŞİRKETİ..

Yeşilyurt Belediyesi'nin sahibi olduğu Yeşil Yurt İnşaat Taahhüt Gıda Sanayi Limited Şirketi, 30 Mart 2014 yerel seçimlerinden kısa bir süre sonra İsmail Batar adlı bir kişi tarafından Cetvel Tekstil İnşaat Temizlik Limited Şirketi olarak 11 Nisan 2014'te kuruldu. 15 bin lira sermaye ile kurulan şirket, kurucusu tarafından bir süre sonra Yeşilyurt Belediyesi'ne "hibe" edildi. Söz konusu şirketin adı, 14 Nisan 2015'teki genel kurulda Yeşil Yurt İnşaat Taahhüt Gıda Sanayi Limited Şirketi olarak değiştirildi ve sermayesi artırıldı. 22 Temmuz 2017 tarihli genel kurul kararı ve Yeşilyurt Belediye ve şirketin yönetim kurulu başkanı Hacı Uğur Polat imzası ile Belediye Başkan Yardımcıları Mehmet Çınar ve Haydar Çınar şirket müdürü, Mehmet Güner ise Müdürler Kurulu Başkanı olarak yetkili kılındılar. Mehmet Karaman ise üye olarak şirkette yeraldı. 9 Şubat 2016 tarihinde şirkete bağlı olarak yemek fabrikası 'şubesi' kurulurken, müdürlüğüne Murat Akoğul atandı. Şirket, 29 Nisan 2016 tarihli genel kurul kararı ile sermayesini 2 milyon 15 bin TL'den 5 Milyon 15 bin TL'ye çıkardı. Yeşil Yurt İnşaat Taahhüt Gıda Sanayi Limited Şirketi'nin genel müdürlüğü görevini Selahaddin Sami Üzmez yürütüyor.

malatyahaber.com- Yeni Malatya Gazetesi- malatyayorum.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

9 yorum yapılmış

  • zakir (6 yıl önce)
    Yaparlar ihaleyi verirler yandaşlarına aylar sonra birbirlerine düşer üç tane gariban mühendise faturayı keser açığa alırlar.
    0
    0
    Yanıtla
  • Has Malatyalı (6 yıl önce)
    En düşük teklif ile en yüksek teklif arasında yaklaşık 25 milyon yani %40 fiyat oynuyorsa bu ihale sağlıksızdır. Derhâl gözden geçirilmesi gerekir.
    0
    0
    Yanıtla
  • çok zekice değil mi? adam yaklaşık maliyetin üstünde teklif atmış sen en yüksek teklifle en düşük teklif arasındaki farkı söylüyorsun çok zekice :)
    0
    0
    Yanıtla
  • murat (6 yıl önce)
    yeşilyurt ve gündüzbeye kesinlikle yüksek kata imar verilmemeli. villa tipi, bahçeli imar olmalı. çünkü malatya'nın son akciğerleri yeşilyurt ve gündüzbey. kernek'ten gelen hava sirkilasyonu toki ile bitti buralarda biterse malatya çöle dönecek.
    0
    0
    Yanıtla
  • mehmet (6 yıl önce)
    yeşilyurta güzel inşaat projeleri yapılsın mı yapılsın tabiki...ama herseyin bir bedeli var..eski usul kerpiç ev projesi mi yapacaktı belediye,onu mu bekliyordunuz da bol gelirliye proje diye kötülemişsiniz projeyi
    0
    0
    Yanıtla
  • Murat (6 yıl önce)
    Bu şirketlerin hangisi acaba malum başkanlara ait çünkü bunlarjn işi inşaat
    0
    0
    Yanıtla
  • Hasan Hüseyin (6 yıl önce)
    kimlere satılacak acaba
    0
    0
    Yanıtla
  • Parasını veren herkese
    0
    0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (6 yıl önce)
    Zengine proje. Belediye zenginden alıp fakire vereceğine, Fakirden alıp, zengine veriyor. Olsun yine fakirden oyunu alıyor ya. Demek ki hakediyor fakir.
    0
    0
    Yanıtla