SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Belediye Şirketlerinin Tasfiyesi mi?

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Belediyesi’nin bağlı müdürlüklerinde hizmet elemanı olarak çalıştırdığı 360 personelle ilgili ihalesinin yapıldığı, Esenlik ve Fuarcılık şirketlerinin de ihaleye girmesine karşın, en düşük teklifi, daha önce de adı iptal edilen temizlik ihalesiyle gündeme gelen Akmercan firmasının verdiği bildirildi. Halen belediyenin çeşitli birimlerinde geçen yıllardaki ihaleyi alan Fuarcılık Şirketi elemanı olarak görev yapan 360 kişi, başka bir firmanın daha düşük teklif vermesi yüzünden tedirginlik yaşamaya başladı. Bu arada, Park ve Bahçeler Müdürlüğü'nün bazı faaliyetleri ile ilgili 10 Aralık'ta yapılan hizmet ihalesinin iptal edildiği öğrenildi.

2 BELEDİYE ŞİRKETİNE RAĞMEN..
Malatya Belediyesi’ne bağlı Fen İşleri, İmar, Asfalt, Hesap İşleri, Zabıta Müdürlüğü vb. birimlerinde, “hizmet alımı” yoluyla geçtiğimiz yıllarda belediye bünyesindeki Fuarcılık Şirketi tarafından ihalenin kazanılmasıyla, bu şirketin elemanı olarak istihdam edilen 360 personeli kapsayan ihale, eskisinin süresinin bitmesi nedeniyle 12 Şubat Cuma günü yenilendi.

Belediye Başkan Yardımcılarından Ahmet Ceyhan’ın başkanlık ettiği komisyona; Malatya Belediyesi’nin en büyük ortağı olduğu Esenlik ile Fuarcılık şirketlerinin yanı sıra, Akmercan, FAM ve GAPTEM adlı firmalar teklif verdi.

Bu firmalardan en düşük teklifin İstanbul orijinli olan, bir süre önce yapılan, ancak iptal edilen temizlik ihalesi nedeniyle adı gündeme gelen Akmercan Şirketi’nce verildiği, belediyenin teklifleri 15 gün içerisinde değerlendirerek sonuçlandıracağı belirtildi.

PERSONEL TEDİRGİN..
Belediyenin, kendi bünyesindeki şirketler vasıtasıyla üstlendiği “hizmet alım işi”ne, siyasi ve belediye bürokrasisindeki yakınlıkları nedeniyle talip olduğu öne sürülen Akmercan Şirketi’nin en düşük teklifi vermesinden sonra, ihalenin bu şirkete verilmesi olasılığı üzerine, 360 personelin tedirginlik yaşamaya başladığı bildirildi.

Bazıları yetişmiş personel olan 360 kişinin, yeni şirkete geçmelerine ilişkin formülün de, verilen düşük teklif nedeniyle, maddi koşulların daha düşük olacağı nedeniyle ilgili personel arasında pek kabul görmediği öne sürülüyor.

PARK VE BAHÇELERİN İHALESİ İPTAL..
Öte yandan Malatya Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü bünyesinde çalıştırılan 160 işçiyi de kapsayan, “Tüm Park Regreasyon ve Yeşil Alanların Bakım, Onarım ve Temizlik İşi” ihalesinin yapıldıktan haftalar sonra “rekabet oluşmadığı” gerekçesiyle iptal edildiği öğrenildi.

10 Aralık 2009 tarihinde gerçekleşen ve İstanbul merkezli SGS ile Malatya GAPTEM firmalarının katıldığı hizmet alım ihalesinde, en düşük teklifi SGS firması vermişti. Belediyenin iptal edilen temizlik ve son olarak yapılan 360 personeli kapsayan ihalesine teklif veren Akmercan şirketine yakınlığı olduğu belirtilen SGS firmasının teklifiyle ilgili olarak Ocak ayı ortalarında Belediye Başkanı Ahmet Çakır, “İhale, şu an inceleme halindedir. Komisyon fiyatları çok düşük bulduğu için incelemeye almıştır. Yönetim olarak belediyenin haklarını korumak için çok hassasız. Elbetteki düşük teklif vereni tercih edeceğiz. Ama bunun nasıl gerçekleştirileceğini öğrenmek hakkımız.”diye konuşmuştu.

10 Aralık’ta Malatya Belediyesi toplantı salonunda gerçekleşen ihaleye, aynı müdürlüğün yaklaşık 4 yıldır hizmet alım ihalesini alan ve ENKAY olan ismini GAPTEM (Gaptem Gıda Tem. Özel Güv.Ltd.Şti) olarak değiştiren firma ile bazı eksiklikler olduğu gerekçesiyle iptal edilen Malatya Belediyesi Temizlik ihalesine de giren İstanbul merkezli Akmercan Şirketler grubunun yan kuruluşlarından SGS (SGS Turizm, Taşımacılık, İnşaat, Pet. Ürün. Tem. Gıda. Ltd.Şti) firması katılmışlar, ihalede SGS 3 trilyon 148 milyar, GAPTEM firması ise 3 trilyon 500 milyar teklif vermişlerdi.

İhale komisyonu 12 Ocak2010 tarihinde ihalenin SGS firmasında kaldığını taraflara yazılı olarak bildirdikten 2 gün sonra bu firmaya gönderdiği ikinci yazıda “Aşırı fiyat düşüklüğü” nedeniyle ihalenin incelemeye alındığını iletti. Komisyon, 26 Ocak 2010 tarihinde üçüncü bir yazı göndererek “ yeteri kadar rekabet oluşturulmadığı gerekçesiyle” ihalenin iptal edildiğini bildirdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız