SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Belediye Tatlıcı Oldu!..''

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ESOB) Başkanı Şevket Keskin, şehir merkezinde açılan süper marketlerin yasal olmadığını bildirerek, belediyenin duruma el koyması çağrısında bulundu.

Malatya ESOB Başkanlar Kurulu toplantısı, Esnaf Sarayı Ebubekir Zorlu Salonu'nda yapıldı. ESOB Başkanı Keskin, Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Ali Evren ile esnaf odaları başkanlarının katıldığı toplantıda, faaliyetler hakkında bilgi veren ESOB Genel Sekreteri Sedat Garip, esnafın Turgut Özal Tıp Merkezi'nde yaşadığı tedavi sıkıntılarının çözümlendiğini söyledi. Garip, esnafın yaşadığı sıkıntının sürekli olarak başta Başbakan Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere ilgili ve yetkili makamlara dosyalar halinde iletildiğini kaydetti.

ESOB Başkanı Keskin ise, esnafın zor bir dönem geçirdiğini söyleyerek, "Esnaf ve sanatkar büyük bir sıkıntı içerisindedir. Özellikle şehirler arası yolcu taşımacılığı yapan esnaf özel hava yollarına tanınan Özel Tüketim Vergisi ve KDV indiriminden dolayı büyük bir sıkıntı içerisindedir. Devlet imkanlarını her vatandaşına eşit vermelidir. Karayolu taşımacılığı içinde esnaf için yeni düzenlemeler bekliyoruz" diye konuştu.

Marketlerin standartlar dışında açıldığını bildiren Keskin, "Malatya'da büyüyen marketler zinciri oluşturuldu. Marketler, standartlarına ve imara aykırı bir şekilde açılıyor. Özellikle otoparkı olmayan, fiziki yapısı market yapılmaya uygun olmayan binalarda kolonlar kesilerek, duvarlar sökülerek market açılıyor" şeklinde konuştu.

Belediyeyi de eleştiren Keskin, "Belediye artık halka tatlı yapıp satmaya başladı. Artık belediyenin büfelerinde çiklette satılıyor. Belediyenin görevi denge unsuru olmaktır, esnafla yarışmak değildir" dedi.

Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Ali Evren ise, kredi talebinde bulunan esnafa kredi kartı borcu ve protesto olan senetlerden dolayı kredi veremediklerini söyleyerek, bu uygulamanın Halk Bankası tarafından başlatıldığını ifade etti. Evren, her esnafın kredi kartı konusunda sıkıntı yaşadığını bildirerek, Halk Bankası ile görüşmeye devam ettiklerini kaydetti.

Bu arada, bazı oda başkanlarının doğalgazla ilgili sıkıntılarını aktarması üzerine konuşan ESOB Başkanı Keskin, ilde şu anda yaşanan sıkıntının hep devam edeceğini söyleyerek, "Doğalgaz firması, daha önce doğalgaz ana borusunu götürdüğü mahallelerde apartmanlara ve evlere abone bağlantısını yapıyordu. Ancak son zamanlarda direk boruyu döşeyip, abone bağlantısı yapmadan geçiyor. Bu çalışma yanlıştır. Ana boru döşenen sokaklar yarın sürekli yeni abone bağlantıları sırasında yeniden trafiğe kapatılacaktır. Şirket vatandaşları abone olmaya zorluyor. Ancak şirket abone bağlantılarını yapmak zorundadır. Bu konuda belediyeden açıklama bekliyoruz" diye konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız