SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Belediye Tazminat Ödeyecek

A- A+ PAYLAŞ

TOKAT'ta yerel seçimler ardından Belediye Başkanı tarafından Etüd Proje Müdür vekilliğine atanan Belediye Başkan yardımcısı Sefer Bayın bu kararı yargıya taşıdı. Tokat İdare Mahkemesi kararın yürütmesini iptal etti. Bayın kendisine ‘Başkan Yardımcılığı' sıfatı ile tekrar görev verilmemesi üzerine açtığı davada 5 bin TL tazminat kazandı.

Geçen yıl yapılan yerel seçimler sonrası AK partili Tokat Belediye Başkanı Adnan Çiçek, yardımcısı Sefer Bayın'ı Etüd Proje Müdürlüğü’ne vekaleten atadı. Bayın, dava açarak kararın iptalini istedi. Tokat İdare Mahkemesi, Başkan Yardımcılığı görevinden Etüd Proje Müdür Vekilliği'ne atama kararını iptal ederek Bayın'ın tekrar görevine dönmesine karar verdi. Kararın Tokat Belediye Başkanlığı’na tebliğ edilmesine rağmen, Belediye Başkanı Adnan Çiçek, başkan yardımcısı sıfatı ile Sefer Bayın'a hiçbir müdürlük bağlamadı.

Kendisine görev verilmemesine tepki gösteren Belediye Başkan Yardımcısı Sefer Bayın, mahkeme kararının yerine getirilmediği ve yürütmesi durdurulan başkanlık kararından önce kendisine bağlı olan birimlerin tekrar kendisine bağlanmadığı iddiasıyla Tokat Belediye Başkanlığı aleyhine tazminat davası açtı. Başkan Yardımcısı Sefer Bayın'ın talebini inceleyen Tokat İdare Mahkemesi 18 Mayıs tarihinde aldığı kararda, davacıya halen bir birimin bağlanmamış olması ve durdurma kararına uyulmadığı gerekçesiyle Tokat Belediyesi’ni 5 bin TL manevi tazminat ödemeye mahkum etti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız