SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Belediye "Tek Yön"ü Karıştırdı!

0
Güncellendi - 2015-12-27 17:01:57
Belediye
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da trafikte bazı yerlerde yeniden tek yön uygulamasına geçileceği bildirildi. Belediyenin bu uygulamaya yönelik ilk açıklaması ve ardından yaptığı düzeltme ise kafaları karıştırdı.

İLK AÇIKLAMA..

Tek yön uygulamasına ilişkin olarak Belediye Basın Bürosu'nun saat 11.50'de yayınladığı ilk bültende şöyle denildi:

"Daha önce tek yön olup da, çevresindeki sokaklarda sürdürülen peyzaj ve çevre düzenleme çalışmaları nedeniyle bazı cadde ve sokaklarda geçilen çift yön uygulamasına, çalışmaların büyük oranda tamamlanmasıyla birlikte, yeniden tek yön uygulamasına geçiliyor.

Trafik akışının yoğun yaşandığı bölgelerde değişim dönüşüm çalışmalarını büyük oranda tamamlayan Malatya Belediyesi tek yön uygulamasına tekrar dönerken, şuan trafiğe kapalı olan Milli Egemenlik Caddesi güzergahı da rahatlamış olacak.

Daha önce tek yön olarak kullanılan Cengiz Topel Caddesi ile Hasanbey Caddesi’nin Zapçıoğlu Caddesine kadar olan kısmı Evliyaoğlu Sokak ile Özden Sokak’taki yol yapım ve kaldırım çalışmalarından dolayı çift yön olarak kullanılmaya başlanmıştı. 

Evliyaoğlu Sokak ile Özden Sokak’taki çalışmaların tamamlanmasının ardından; Cengiz Topel Caddesi-Hasanbey Caddesi, Zapçıoğlu Caddesine kadar batı-doğu yönünde, Evliyaoğlu Sokak-Özden Sokak ve devamında İpekçi Sokak-Velioğlu Sokak, Zapçıoğlu Caddesi’ne kadar doğu-batı yönünde 21 Mart Perşembe gününden itibaren yeniden tek yön olarak araç trafiğine açılacak. 

Söz konusu cadde ve sokaklarda yol çizgi çalışmaları da tamamlanırken uygulamayla birlikte araç trafiği de rahat nefes alacak."

DÜZELTME AMA..

Malatya Belediyesi, saat 17.28'de basın kuruluşlarına, tek yön uygulamasıyla ilgili bir düzeltme bülteni gönderdi ve bu kez, Cengiz Topel, Hasanbey Caddesi'ndeki çift yön uygulamasının devam edeceğini bildirdi.

Kafaları karıştıran bu bülten de şöyle:

"20 Mart Çarşamba günü Tek yön uygulaması ile ilgili gönderilen bültende, sehven Cengiz Topel Caddesi ile Hasanbey Caddesi’nin Zabçıoğlu Caddesi’ne kadar olan kısmı da yer almıştır. Sözkonusu caddelerde tek yön değil, çalışmalar tamamlanana kadar  çift yönlü olarak trafik akışı devam edecektir."

İlk bülten ve ardından yapılan düzeltme tam olarak anlaşılamazken, ne yapılacağının ancak uygulama ile görüleceği yorumları yapıldı.

 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız