SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Belediye 'Top'landı!

A- A+ PAYLAŞ
Malatya Belediye Sarayı'nın önündeki alana yerleştirilen top ilgi çekti. Bu top, tarihi önemi olan bir obje değildi, ama belediyeyle doğrudan ilgisi vardı!
 
Cumartesi günü belediye önündeki yeşil alanda hazırlanan platforma yerleştirilen top, hem belediye çalışanları hem de vatandaşlar için sürpriz oldu. Ateşli silahların kullanıldığı dönemde düşman işgaline uğramayan, dolayısıyla topun kullanıldığı bir çatışmanın yaşanmaması nedeniyle topun bu anlamda sembolize edebileceği bir olay yoktu Malatya için.
 
Ancak, belediyenin envanterinden "düşürülmüş" bir objeydi bu top. Ramazan ayının hemen öncesinde böyle bir görüntünün ortaya çıkmasının, bilinçli mi değil mi bilinmez ama,  Ramazan ayı ile de bir bağlantısı var. Çünkü yerleştirilen top, 1950'li yıllardan 1970'li yılların sonuna kadar Malatya'da belediyece iftar topu olarak kullanılan top. Bir Ramazan ayında meydana gelen kaza ve görevlinin hayatını kaybetmesi nedeniyle, topun devre dışı bırakıldığı ve depoya atıldığı bildiriliyor. Belediye Park ve Bahçeler Müdürlüğü'nün deposunda yeralan topun, bakım ve onarımının yapıldıktan sonra "sembolik" olarak belediye binasının önüne yerleştirildiği belirtiliyor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız