SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Belediye- Üniversite Kapışması

A- A+ PAYLAŞ

ADIYAMAN’da, başkanlığını AK Parti'li Necip Büyükaslan’ın yaptığı Adıyaman Belediyesi, Adıyaman Üniversitesi kampus alanında devam eden ‘Çok Amaçlı Spor Salonu’, ‘Fen Edebiyat Fakültesi’, ‘Mediko Sosyal Binası’, ‘İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’, ‘Merkezi Kafeterya’ ve ‘Merkezi Laboratuvar’ inşaatlarını ruhsat alınmadığı, kaçak olduğu iddiasıyla mühürledi.

Belediyenin bu tutumunun ardından yazılı bir açıklama yapan Adıyaman Rektörlüğü, “Daha önce başvurmamıza rağmen ruhsat vermeyen belediye, bu kez üniversite yetkililerine bilgi vermeden gizli bir şekilde inşaatları mühürlemiştir. Yapılan bu işlemin Türkiye’de üniversitelerle ilgili başka bir örneğinin bulunmadığı ve bu işlemin süreç itibariyle yasal olmadığı için inşaatların yapımına devam edilmektedir" açıklamasıyla tepki gösterdi.

Rektörlüğünü Prof.Dr. Mustafa Gündüz’ün yaptığı Adıyaman Üniversitesi’nde, 2008 ve 2009 yılları içerisinde Yüksek Öğretim Kurumu’nun onayı alındıktan sonra ihtiyaç duyulan birim ve yerleşkeler için temel atıldı. Kampus alanı içerisinde temeli atılan inşaatlar, geçtiğimiz 27 Nisan’da, denetime çıkan Adıyaman Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’ne bağlı ekipler tarafından, ruhsatı almadıkları ve kaçak olduğu gerekçesiyle tutanak tutularak mühürlendi.

TÜRKİYE’DE ÖRNEĞİ YOK

Mühürlemenin ardından, uygulamanın Türkiye’de ilk olduğunu ifade ederek tepki gösteren Adıyaman Üniversitesi yönetimi, yazılı bir açıklama yaparak belediyenin tutumunu kınadı. 2008 yılında inşaatlar için ruhsat talebinde bulunmalarına rağmen belediyeden bir türlü cevap alamadıklarının vurgulandığı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Adıyaman Üniversitesi kurulmadan önce yerleşke içerisinde Sağlık Yüksekokulu, Eğitim Fakültesi, Fen Edebiyat Fakültesi, Mevcut lojmanlar ve Meslek Yüksekokulu binası bulunmaktaydı. Üniversite kuruluşundan sonra Meslek Yüksekokulu Atölyesi, Kültür ve Turizm Bakanlığından tahsisi yapılan Rektörlük Binası, Mediko Sosyal Binası inşaatı, Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu uygulama oteli inşaatı, Rektörlük Konutu inşaatı, Lojman inşaatı, Merkezi Araştırma Laboratuvarı inşaatı, Kapalı Spor Salonu inşaatı ve Fen Edebiyat Fakültesi inşaatları üniversitemiz tarafından yapılmaktadır. Ayrıca Milli Eğitim Bakanlığı tarafından üniversitemize yaptırılan İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi inşaatı da devam etmektedir. İl Özel İdaresi bitişiğinde yer alan Sağlık Yerleşkesinde de 2 adet hastane inşaatı devam etmektedir. Bu binalar kamulaştırıldığından daha önce ruhsatları hastane sahipleri tarafından alınmıştır. Fakat bu binalarda da revize projeler yapılarak inşaata devam edilmektedir. Yukarıda konu olan bazı mevcut binalar ve inşaatlar için 13.10.2008 tarih 2074 sayılı yazı ile ruhsat talebinde bulunulmuştur. Fakat şu ana kadar üniversitemize bir cevap verilmemiştir. Yerleşke içerisinde tüm altyapı projeleri (su, kanalizasyon, drenaj, yol, otopark, kaldırım) üniversitemiz tarafından yapılmaktadır. Bina ve inşaatlarımızın tüm fenni mesuliyetini Üniversitemiz Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanlığı üstlenmektedir. 27.04.2010 tarihinde Adıyaman Belediye Başkanlığı İnşaat Kontrol Şefliği tarafından Üniversite yetkililerine bilgi verilmeden gizli bir biçimde mühürlenmiştir. Yapılan bu işlemin Türkiye’de Üniversitelerle ilgili başka bir örneğinin bulunmadığı ve bu işlemin süreç itibariyle yasal olmadığı için inşaatların yapımına devam edilmektedir.”

Adıyaman Üniversitesi’nin tepkisine neden olan mühürleme olayıyla ilgili olarak belediye yetkilileri ise herhangi bir açıklama yapmadı.

Adıyaman Üniversitesi'nin rektörü Prof.Dr. Mustafa Gündüz, İnönü Üniversitesi'nde Prof.Dr. Fatih Hilmioğlu'nun döneminde rektör yardımcısı olarak görev yapıyorken, yeni kurulan Adıyaman Üniversitesi'ne rektör olarak atanmıştı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız