SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Belediye ve Muhtar Giremez!'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da Tecde Mahallesi sakinleri, "Tecde 11. Sokağa Belediye ve Muhtar giremez" pankartı astı.

Tecde Mahallesi 11. Sokak'ta yapılan kanalizasyon ve içme suyu çalışmalarının ardından yolun yapılmaması üzerine mahalle sakinleri ilginç bir protestoya imza attı. Mahalle girişine, "Tecde 11. Sokağa Belediye ve Muhtar giremez" pankartı asan mahalle sakinleri, 6 aydır mahalleli olarak sıkıntı çektiklerini ve yolun yapılmadığını iddia etti.

Mahalle sakinlerinden esnaf Nihat Yeşil, pankartı asmalarının nedeninin Tecde 11. Sokak'ta hizmetlerin aksaması olduğunu öne sürerek, "Diğer mahallelerde yollar yapılmış ancak bizim mahallemize hizmet geç geliyor. Hizmet yapılırken ayrım yapılıyor. Mahalle muhtarımız da her mahalleye hizmetin yapıldığını söyledi. 6 aydır mahallemizin asfaltı yapılmadı. Dilekçe verdik ancak bir sonuç çıkmadı. Bizim sokağın suçu ne? Bizim sokağımız en çok işleyen sokak ancak bir türlü yapılmadı" iddialarında bulundu.

Röportaj esnasında yol yapımlarını kontrol eden Malatya Belediyesi Asfalt ve Yol İşleri Müdürü Mehmet Mert ise mahalleden yeni kanalizasyon ve içme suyu geçtiğini kaydederek, "Olayları abartarak bir yere varamayız. Bu yol daha önceden asfaltlıydı, kısa bir süre önce burada içme suyu ve kanalizasyon çalışması yapıldı. Biz buraları yeni yaptık. Bu mahallede yeni bir okul yapıldı. Şu anda mıcır dökme çalışmalarımız devam ediyor. Biz normalde mahalle muhtarına bu hafta için söz verdik ancak yağışlar
dolayısıyla çalışmalara başlayamadık. Önümüzdeki hafta içerisinde bu mahallenin asfaltı yapılacak" şeklinde konuştu.

Mert, ilk defa bu mahallenin çamurla karşılaştığını ileri sürerek, "Evlerinizin önü çamur değil. Çamur olan kısım karşı taraf. Şimdi aradım, burada gerekli çalışmalar başlayacak. Biz burayı bu hafta yapacağız. Asfaltı da yağış olmaz ise gelecek hafta içerisinde dökeceğiz" dedi.
Mahalle sakinleriyle yol konusunda bir süre tartışan Malatya Belediyesi Asfalt ve Yol İşleri Müdürü Mehmet Mert, bir türlü müdürlükte kendisiyle görüşemedikleri iddialarına, "Birbirimizi kırmadan bu işi yapalım. Talebinizi şimdi bize ilettiniz. Eğer dilekçe verdiyseniz değerlendirilir. Dilekçenin kabul edilmemesi gibi bir durum olamaz. Burada birbirimizi kırmanın bir anlamı yok. Ben politika yapmıyorum, siz siyaset yapıyorsunuz. Bu yol yapılacak" ifadelerini kullandı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız