SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Belediye Yapı Güvenliğinde Hassasmış

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da, "İnşaatta İş Sağlığı ve Güvenliği" adlı sempozyum düzenlendi.

Halk Eğitim Merkezi Salonu'nda düzenlenen sempozyum öncesinde konuşma yapan Vali Halil İbrahim Daşöz, iş güvenliği ve sağlığının, devletin, işverenin, üniversitenin ve idarecilerin işbirliğiyle sağlandığını söyledi. İş sağlığı ve güvenliğinde denetimin önemini anlatan Vali Daşöz, bu konuda eğitime önem verilmesi gerektiğini bildirdi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürü Erhan Batur ise, Avrupa Birliği raporlarında Türkiye'de gelişmeler olduğunun belirtildiğine dikkat çekerek, "Ancak henüz sorunları çözmüş değiliz, hala eksiklerimiz var. Çünkü, ülkemizde iş kazalarında yılda bin kişi ölüyor, 80 bin kişi yaralanıyor. Yılda 500 civarında meslek hastalıkları oluyor. Uluslararası Çalışma Örgütü'nün raporuna göre, 20 bin civarında teşhis edilemeyen meslek hastalığı var" dedi.

Kazalarda inşaat sektörünün birinci sırada geldiğini belirten Batur, eğitim ve tedbirle ancak iş kazaları ve hastalıklarının asgariye ineceğini vurguladı.

Malatya Belediye Başkanı Cemal Akın ise, birinci derece deprem kuşağında bulunan ilde özellikle inşaatların standartlara uygun yapılması konusunda daha hassas olduklarını kaydetti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız