SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Belediye Yaptı, Esnaf Söktü!

0
Güncellendi - 2015-12-27 14:02:25
Belediye Yaptı, Esnaf Söktü!
A- A+ PAYLAŞ
 
Altyapı yenileme, kaldırım yapım ve çevre düzenleme çalışmaları esnafla -belediyeyi karşı karşıya getiriyor. Araç yollarının daraltılmasına tepki gösteren esnaf ise uygulamaya tepki göstererek zaman zaman belediye çalışmalarını engelleme yöntemine başvuruyor. 
 
Malatya Belediyesi ile esnaf arasında çevre düzenlemeleri nedeniyle yaşanan çatışmanın son örneği Hamidiye Mahallesi Antepli Sokak’ta meydana geldi. 
 
Antepli Sokak’taki bazı esnaflar belediye ekiplerinin döşediği kaldırım taşlarını söktü, belediye ise güvenlik önlemleri altında sökülen taşları yeniden döşedi. 
 
Kişisel Talepler Çalışmaları Engelliyor 
 
Malatya Belediyesi tarafından sürdürülen altyapı yenileme, kaldırım yapım ve çevre düzenlemeleri kapsamında Antepli Sokak, Dabakhane mahallesi sokakları, Bakırcılar Çarşısı, Boztepe Caddesi gibi merkezi bölgelerde sürdürülen çalışmalar belediye ile esnafları karşı karşıya getiriyor. Antepli Sokak ve Boztepe Caddesi’nde duraklarının daraltılmasına taksici esnafı, Dabakhane ve Bakırcılar çarşısı esnafı ise çalışmaların denetimsiz ve ağır sürdüğünden şikayet etti. Bazı esnafların, sabırsız ve hoşgörüsüz tavırlarından ve kişisel istemlerinden bunalan belediye yetkilileri ise “Yılların birikiminden kaynaklanan alt yapı sorunları nedeniyle çalışmalar uzuyor. Elimizde olan bir şey değil. Ayrıca, esnafın çok sayıda kişisel talebi var. Bu taleplerin yerine getirilmesi mümkün değil. Böylesi taleplerden iş yapamaz hale geldik” diyerek yaşadıkları sorunları ifade ettiler.
 
Esnaf Antepli Sokağı’nda Kaldırımları Söktü 
 
Kaldırım yapımı için Pazartesi akşamının ilerleyen saatlerinde çalışmalara başlayan ekiplerin döşedikleri kaldırımların bir kısmı sabah saatlerinde bazı esnaflar tarafından sökülmesi üzerine, zabıta ekipleri ile sokağın güvenliğini sağladıktan sonra çalışmalar tekrar başladı. Antepli Sokağı’nda faaliyet gösteren bazı esnaflar “Yollarımızı niye daraltıyorsunuz. İşlerimiz zaten bozuk. Siftahsız dükkânımızı kapatıyoruz. Bu çalışmalar da üzerine tuz biber oldu”  şeklindeki sözlerle belediye uygulamalarına tepki gösterdi. Çevre esnafı kaldırım düzenleme çalışmalarını engellerken belediye yetkilileri ise “İşlerimizi en kısa zamanda bitirmeyi hedefliyoruz ama kişisel talepler çalışmalarımızı önemli oranda etkiliyor. Herkes kendi dükkanının önüne cep istiyor. Bu talepleri karşılarsak yapılan çalışmaların ne anlamı var ki?” diyerek esnafların tavrından çalışamaz hale geldiklerini” açıklamasını yaptı.
 
Dabakhane, Bakırcılar Çarşısı
 
Yaklaşık bir aydır çalışmaların sürdüğü ve ekonomik krizi ikinci kez yaşadıklarını belirten Dabakhane mahallesi sokakları, Bakırcılar Çarşısı ve Boztepe Caddesi esnafları ise “Çalışmalardan bunaldık. Yağmurda çamurlar içinde, açık havalarda ise toz içindeyiz. Ayrıca yapılan çalışmalar denetimsiz. Bitirdik dedikleri güzergahları bir süre sonra bir daha kazıyorlar. Örneğin Dabakhane sokağının girişi ve çıkışı gibi birçok yer ikinci kez kazıldı. Denetimli olsa, planlı olsa bunlara gerek duyulur muydu?” diyerek yapılan çalışmaların denetimsizliğinden mağduriyet yaşadıklarını belirtiler. 
 
Çalışmaların uzamasını, yılların birikimi olan altyapı yetersizliği sorununa bağlayan belediye yetkilileri ise “Bölgede yılların birikimi olan alt yapı sorunu var. Şebekelerin çoğu çürümüş durumda. Bunların yenilenmesi ve standartlara uygun hale getirilmesi gerekiyor, aksi halde yapılan tüm çalışmalar boşa gider. Çalışmaların uzaması bundan kaynaklanıyor” diyerek kendilerini savundular.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız