SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Belediye Yıkacak..'

A- A+ PAYLAŞ

Çürük raporu verilen binalardaki daire sahipleriyle toplantı yapıldı. Maliklerin olur vermesi halinde binanın hiçbir bedel alınmadan yıkılacağı bildirildi.

Konuya ilişkin olarak Milletvekili Öznur Çalık'ın basın bülteni şöyle:

"Malatya Cengiz Topel Caddesinde çürük raporu verilen binaların durumu ile ilgili olarak Ak Parti Malatya Milletvekili ve MKYK Üyesi Öznur Çalık, bir toplantı yaparak, daire sahipleri ile görüş alışverişinde bulundu.

Malatya Belediyesinde gerçekleştirilen toplantıya Ak Parti Milletvekili Adayı Öznur Çalık’ın yanısıra Belediye Başkan Yardımcıları Ertan Mumcu, Ahmet Ceyhan, TOKİ yetkilileri Orhan Mercan ve Hüseyin Almalı ile daire sahipleri katıldı.

TOKİ yetkilisi Harita Mühendisi Hüseyin Almalı tüm kat maliklerinin muvafakat vermeleri halinde, bir protokol karşılığında binaların TOKİ’ye devredileceğini, TOK’nin de yeni daire yaparak hak sahiplerine teslim edeceğini söyledi.

Milletvekili Öznur Çalık ise daire sahiplerinin muvafakat vermesi halinde hiçbir bedel alınmadan binanın Belediye tarafından yıkılacağını söyledi. Çalık, “Valimiz ve Belediye Başkanımız bu konuda gereken destekleri verdiler. Bu desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Bundan sonraki görev size düşüyor. Muvafakat verirseniz, TOKİ arsayı alıp bir proje yapacak ve akabinde de fiyat çıkaracak. Sadece inşaat maliyetine yapılacak olan daireleri, hak sahipleri 20 yıl vadeyle ödeyecek” dedi.

Belediye’nin taşınma işlemlerine de yardımcı olacağını kaydeden Öznur Çalık, dairelerin teslim edilene kadarki süreçte, kira konusunda da görüşmelerin sürdüğünü söyledi.

Belediye Başkan Yardımcısı Ertan Mumcu ise bina yıkımından dolayı Malatya’nın stresli bir süreç geçirdiğini belirterek “Lütfen bir gerçeği sakın göz ardı etmeyin. Bunu da lütfen unutmayın. Şu anda buradaki hemşerilerimizin hepsi içerisinde oturamayacak derecede tehlikeli bir yapıyı boşaltmanız gerekiyor. Burayı kendi imkanlarınızla yıkmanız gerekiyor. Daha sonra da müştereken arsa üzerinde imtiyaz hakkınız var. Malatya’da bir ilki yapmaya çalışıyoruz. Türkiye’de de bu konuda örnekleri azdır. Bazı arkadaşlarımız konuyu yanlış yöne çekmeye çalışıyor. Lütfen bunlara engel olun” şeklinde konuştu.

Başkan Yardımcısı Ertan Mumcu, Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ın bu konu ile ilgili olarak Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Ceyhan’ı görevlendirdiğini belirterek, Ahmet Ceyhan’dan bilgi alışverişinde bulunabileceğini kaydetti.

Toplantı sonunda bir değerlendirme yapan Milletvekili Öznur Çalık, devletin ve hükümetin her zaman vatandaşın yanında olduğunu belirterek, Mücelli Caddesi’ndeki bina olayında da devletin şefkat elini vatandaşa uzattığını söyledi.

Çalık, sosyal sorumluluk çerçevesinde fedakarlık gösteren Vali Ulvi Saran ve Belediye Başkanı Ahmet Çakır ile Belediye Başkan Yardımcılarına teşekkür ederek, “Bugün burada binaların yıkımına, yıkılırken yıkma işleminin belediye başkanlığı tarafından yapılmasına, taşınma işlemlerinin belediyemiz tarafından yapılmasına, kira bedellerinin bir kısmının belediye, bir kısmının valilik tarafından karşılanmasına, kat maliklerinin muvaffakiyet vermesi halinde 20 yıl vadeyle, karsız sizlere ev vermek üzere bu toplantıyı yapmış bulunuyoruz. Allah hayırlı uğurlu etsin” dedi."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız