SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Belediyecilerden Kan Bağışı

0
Güncellendi - 2015-12-28 03:51:27
Belediyecilerden Kan Bağışı
A- A+ PAYLAŞ

Türk Kızılay’ı ile Yeşilyurt Belediyesi işbirliğiyle kan bağışı kampanyası başlatıldı. Yeşilyurt Belediyesi personeli düzenlenen etkinlikte kan bağışında bulundu. 

“Kan acil değil sürekli ihtiyaçtır” sloganıyla hareket eden Türk Kızılay’ı ile Yeşilyurt Belediyesi ortak bir çalışmayla kan bağışı kampanyası başlattı. Doğal Afetler başta olmak üzere acil kan arayan vatandaşların yaralarına merhem olmak için kan bağışı kampanyalarına ağırlık veren Türk Kızılay’ına bağlı Kan Bağış Merkezi, toplumdaki duyarlılığı artırmak amacıyla kamu ve kuruluşlar nezdinde başlattığı çalışmalar kapsamında Yeşilyurt Belediyesinin MAŞTİ Karşısındaki Hizmet Binasında kan bağışı ünitesi kurdu. Kan Bağış Merkezi Kazanım Uzmanı Faruk Yılmaz yönetimindeki uzman ekip gözetiminde bir gün süren etkinlikte Yeşilyurt Belediye personeli kan bağışında bulundu.

Kan bağışının toplumsal bir duyarlılık ve insani bir yaklaşım olduğunu ifade eden Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, “Kızılay ile yaptığımız ortak çalışma doğrultusunda belediyemizde çalışan personellerimiz kan bağışında bulunuyor. Kan ihtiyacı olan vatandaşlarımızın imdadına koşan Kızılay'ımızın rezervinde kan birikimini artırmak için bizde üzerimize düşen sorumluluğumuzu yerine getiriyoruz. Sağlık açısından bünyemize büyük faydası bulunan kan vermek aynı zamanda sosyal bir sorumluluktur. Hastanelerde şifa bekleyen hastalarımızın zaman zaman kan ihtiyacı oluyor bu kanı da Kızılay temin ediyor. Kan bulamadığı için hayatını kaybeden binlerce insanımızı düşünüp ona göre hareket etmemiz lazım. Acil kan ihtiyacı durumunda yaşanan ciddi sıkıntılar ve hayati tehlikeli durumları ancak kan bağışıyla bertaraf edebiliriz. Verilecek bir ünite kan bir hayat kurtaracaktır. Kan acil değil sürekli ihtiyaçtır. Bugün başkasının yarın bizim kana ihtiyacımız olabilir, sağlıklı bir bünyeye sahip olan her bireyin kan bağışında bulunması bir gereklilik, zorunluluk olarak görülmeli. Ülke içindeki hizmetlerinin yanı sıra ülke dışında meydana gelen olaylarda mazlumların ve ihtiyaç sahibi insanların elinden tutup sağlık hizmeti veren Kızılay’a herkesin sahip çıkması ve bu kuruluşumuzun çalışmalarında yardımcı olması gerekiyor” dedi.

Belediye olarak toplumu yakından ilgilendiren tüm sosyal projelerde yer almaya gayret gösterdiklerini ifade eden Başkan Polat, belediye çalışanları ile kan bağışı kampanyası yapmaktan ve insan sağlığına katkıda bulunmaktan son derece mutluluk duyduğunu da sözlerine ekledi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız