SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Belediyecilere Fonları ve Analitik Bütçeyi Anlatacaklar..

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Belediyesi’nin daveti ile Türk Belediyeler Birliği’nden bir heyet, yerel yönetimlerdeki değişiklik ve uygulamadaki sorunların anlatılacağı hizmetiçi seminere katılmak üzere Malatya’ya geldi. Belediye çalışanlarına yönelik düzenlenecek olan “Hizmet İçi Eğitim Semineri”ne katılmak üzere ilimize gelen konuşmacılar Belediye Başkanı Cemal akın’ı makamında ziyaret ederek bir süre görüştüler.

Ziyarete Vali – TBB Genel Sekreteri Halil İbrahim Daşöz, Mahalli İdareler Genel Müdür Yardımcısı Hasan Hüseyin Can, ODTÜ Öğretim Üyesi Cemal İşleyici ve İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Kontrolörler Kurulu Başkanı Hayrettin Güngör katıldı.

Akın, “Yeni çıkan mevzuat ve kanunlarla ilgili Malatya Belediyeler Birliği üyesi belediyelerin ve yetkililerin eğitilmesi için Sayın Vali Halil İbrahim Daşöz başkanlığındaki heyetin ilimizde yapacağı çalışmalar inanıyorum ki büyük fayda sağlayacaktır. Türk Belediyeler Birliği’nin önemli bir çalışması olan Biz de Malatya Belediyesi olarak bu faaliyetten azami derecede istifade etmeyi düşünüyoruz” dedi.

Malatya’nın bu program kapsamına alınmasının memnuniyet verici olduğunu belirten Akın, “ Bu programın sonunda yeni kanun ve düzenlemeleri Malatyaya daha iyi uygulama imkanımız olacak” dedi.

Hizmet içi eğitimi verecek heyetin başkanı Vali – TBB Genel Sekreteri Halil İbrahim Daşöz ise, son dönemlerde yerel yönetim alanında birçok yasal düzenleme yapıldığına dikkat çekerek, “ Bizler de sayın Başkanımıza çok teşekkür ediyoruz. Bizi buraya davet ettiler. Arkadaşlarımızla birlikte geldik. Gerçekten de mahalli idareler ile ilgili çok yoğun bir takım mevzuat değişiklikleri sözkonusu. Burada uygulayıcı arkadaşlarımızla birlikte değerlendirme yapmak amacıyla buradayız” dedi.

AB sürecinde belediyeleri ilgilendiren önemli sayıda değişiklik olduğunu belirten Daşöz “ Bunların içinde AB fonları da var. İşte bu fonlardan yararlanma imkanları, imar ve ihale konusu ve Türk Ceza Kanunu’nun imarla ilgili olarak belediyeleri ilgilendiren pek çok yönü sözkonusu. Bir de bütün Türkiye’de tüm belediyelerimizin 2006’dan itibaren analitik bütçe sistemine geçmeleri gerekiyor yasa gereği. Bu konular uygulayıcı arkadaşlarımıza uzman arkadaşlarımız tarafından anlatılacak” diye konuştu.

Malatya Belediyeler Birliği'nin organize ettiği, Türk Belediyeler Birliği ile Konrad Adeneur Vakfı'nın destek verdiği Hizmetiçi seminer 2 Ağustos’da başlayacak ve 2 gün sürecek.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız