SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Belediyecilere Hitabet ve Diksiyon Kursu

0
Güncellendi - 2016-04-18 17:44:43
Belediyecilere Hitabet ve Diksiyon Kursu
A- A+ PAYLAŞ

Yeşilyurt Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğünün 2016 Yılı Hizmet içi eğitim programında yer alan, A-Haber’in başarılı spikerlerinden İletişim Uzmanı Mehmet Derindağ’ın konuşmacı olarak katıldığı “Hitabet ve Diksiyon” Kursunda Türkçeyi doğru, güzel ve etkili kullanmanın yolları ile nefes kontrolü, vurgu, mimik ve beden dilinin kullanımı anlatıldı.

Yeşilyurt Belediyesi, vatandaşa daha etkin hizmetler ulaştırmak için belediye personeline yönelik hizmet içi eğitim programlarına ara vermeden devam ediyor.

2016 Yılının ilk üç ayı içerisinde İnönü Üniversitesi İletişim Fakültesiyle işbirliği neticesinde toplam 26 eğitim programı düzenleyerek personelin bilgisini ve verimliliğini artırmaya yönelik çalışmalar gerçekleştirmişti.  Yeşilyurt Belediyesi, personellerin kişisel gelişimlerine katkı sağlamak, etkili iletişim ve sağlıklı diyalog ilişkisini oluşturmak adına  “Hitabet ve Diksiyon” kursu düzenledi.

Sabancı Kültür Merkezinde iki seans halinde düzenlenen eğitim seminerine Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, Belediye Başkan Yardımcıları, Birim Müdürleri ve belediyenin birimlerinde görev yapan personeller katıldı.

Pano05A-Haber Televizyonu Haber Spikeri, İletişim Uzmanı Mehmet Derindağ tarafından verilen eğitimde, “Doğru nefes alma teknikleri, akıcı ve etkileyici konuşmanın sırları, iletişim becerilerini geliştirmek, kelimeleri doğru telaffuz etmek, ikna psikolojisinde sözcüklerin gücü, heyecanını kontrol altına alma, topluluk önünde konuşma” gibi konular üzerinde katılımcılara bilgi verdi.

POLAT “ BİLGİ MÜCADELESİNDE EN ÖNDE OLMAMIZ LAZIM”

Eğitim seminerlerine her daim önem verdiklerini ifade eden Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, İslam dini ve geleneklerinin altında eğitimin yattığına dikkat çekerek, “Cenabı Allah’ın Peygamber Efendimize ilk emri "Okudur" ve ardından "Seni Yaradan Rabbinin adıyla Oku" emri geliyor. Cenabı Allah kullarından yani bizlerden her alanda okumamızı istiyor. Kuran-ı Kerim okuyalım, tefsir, matematik, ilim, fen ne olursa okuyalım ve öğrenelim. Millet ve ümmet olarak tekrar Dünya’da ortaya koymuş olduğumuz adaletli günlerin tesis edilebilmesi için gayret etmeliyiz. Ümmetin mazlum olmadığı, özgür ve hür olduğu bir ortama erişebilmek için temel kaynağımız bilgiye ulaşmamız ve bilgi mücadelesinde en önde olmamız gerekiyor” dedi.

POLAT, “KAZANILMASI GEREKEN EN BÜYÜK SERMAYE BİLGİ VE EĞİTİMDİR”

Başkan Polat, “Yeşilyurt Belediyesi olarak eğitime her zaman öncelik veriyoruz. Belediyelerin etkin ve verimli hizmetler sunabilmesi için, seçilmişler dâhil her düzeydeki personelin bilgilerini güncellemesi ve değişen mevzuatları öğrenmesi gerekiyor. Eğitim her şeyin temelidir. Kazanılması gereken en büyük sermaye bilgi ve eğitimdir. Bilgiye sahip olan kişi tüm zorlukların üstesinden gelebilir. Kaliteli, etkin ve verimli hizmetlerin temelinde eğitim yatmaktadır. Belediye olarak personellerimizin görev yaptıkları alanlarda bilgili ve mevzuatlara hâkim olmaları için eğitim seminerlerini sık sık düzenlemeye gayret ediyoruz.  Hizmetlerimizi halka duyuran, anlatan ve vatandaşlarımızla bire bir diyalog halinde olan personellerimizin davranışları, hal ve hareketleri, duruşları ve üsluplarına önem vermekteyiz. A-Haber’in başarılı sunucusu Malatyalı kardeşimiz Mehmet Derindağ’a bugün ki sunumundan dolayı çok teşekkür ediyorum” dedi.

Bülten

e1

e3

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız