SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Belediyecilere Otel Salonunda Eğitim

0
Güncellendi - 2019-09-25 03:25:04
Belediyecilere Otel Salonunda Eğitim
A- A+ PAYLAŞ

Türkiye Belediyeler Birliği ve Büyükşehir Belediyesi ortaklığıyla 23 – 27 Eylül 2019 tarihleri arasında "Belediye Akademisi, Malatya İl ve İlçe Belediyeleri Eğitim ve İstişare Programı" açılış toplantısı gerçekleştirildi.

‘Belediye Akademisi Malatya İl ve İlçeler Eğitim’ Programı açılış törenine; Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Genel Sekreter Cemal Noğay, Genel Sekreter Yardımcıları, Şirket Genel Müdürleri, Daire Başkanları, Şube Müdürleri, Büyükşehir ve ilçe Belediye personelleri katıldı.

Ramada Otelde, 5 gün sürecek ve bin 800 personelin istifade edeceği eğitim programında 10 oturum düzenlenecek.

Hizmet İçi Eğitim programının hayırlara vesile olması temennisinde bulunan Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan; “Türkiye Belediyeler Birliği ile Büyükşehir Belediyemizin birlikte başlatmış olduğu bu seminerin, başta Malatya’mıza çalışan personelimize, belediyemize hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum” dedi.

Hizmet içi eğitim seminerlerini çok önemsediğini ifade eden Başkan Gürkan, “Kurumlarda zaman içerisinde alışkanlığın getirdiği yozlaşma, kabuğuna çekilme, iş yapmama eğilimi, yeniliklere kapanma gibi durumlar oluyor. Kurumlar ve kuruluşlarda özellikle, bu tür geriye dönük kapanmayı önlemek için hizmet içi eğitimler düzenleniyor. Hizmet içi eğitimler, bazen yurtdışında, bazen il dışında bazen de, il içinde muhtelif yerlerde yürütülüyor. Hizmet içi eğitim seminerini düzenleyen İnsan Kaynakları Daire Başkanlığımıza teşekkür ediyorum. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” ifadelerine yer verdi.

Yaptığımız bütün işlerin sağlamasını yapmamız gerekir.

Hizmet içi eğitimlerin amacının, kişilerin kendini yenilemesi ve güncellemesi olduğunu ifade eden Gürkan, “Eğer bir kurumda çalışıyorsanız, o kurumun kurallarına göre hareket edeceksiniz. Hizmet içi eğitimlerin amacı kişinin kendini yenilemesi ve güncellemesidir.  Yaptığımız bütün işleri sorgulama ve muhasebe etmek zorundayız. Yaptığımız bir işi neden, niçin ve neye göre yaptığımızı hesaplamak zorundayız. Hizmet içi eğitimlerde; kavrama, analiz, sentez ve değerlendirme basamaklarını öğrenmemiz gerekir. Her meslekte bu böyledir. Bunu yapmadan öğrenmeden başarılı olmamız asla mümkün değildir” dedi.

Her zaman sorgulama yapmamız gerekir.

Herkesin bu hayatta bir rolü olduğunu ifade eden Gürkan, “Herkesin rolünü en güzel şekilde oynaması ve başarılı olması önemlidir. Her zaman sorgulama yapmamız gerekir. Bizler de bulunmuş olduğumuz statü neyse onun hakkını vermemiz gerekir. Sıfır formatlı bir çalışma ile bir yoğunluk içerisine gireceğiz. Vatandaş ile etkili iletişim sağlamalı ve vatandaşın bir talebi varsa önemle dikkate almalıyız.” şeklinde konuştu.

Malatya’nın Türkiye’ye yapmış olduğu çalışmalar ile rol - model olacağını söyleyen Gürkan, “ Kendisini buna hazır hissedenler bizimle hareket edeceklerdir. Uçmayan bir kuşun, kapalı olan kanatlarının büyüklüğünü bilemezsiniz. Sizlerden ricam, bulunduğunuz yerde aidiyet ve sorumluluk bilinci içerisinde olmanız ve buna göre hareket etmenizdir. Bugünden itibaren, eğitim formasyonu noktasında herkes gerekli olan çalışmaları yapacaklar. Hizmet içi eğitim faaliyetlerini hem daire başkanları hem de şube müdürleri çalıştığı kişilere bildirmeleri gerekir. Peygamber Efendimiz, ‘Din nasihattır’ diyor. Sizlerde personele sürekli nasihat ve tavsiyelerde bulunacaksınız.” dedi.

Biz bir aileyiz

Başkan Gürkan son olarak, “Malatya’mızı mazisine layık istikbale hazırlamak için, bu hizmet ordusunu geleceğe hazırlamak zorundayız. Yaptığımız işlerde her zaman disiplin olacak. 112 Acil ve 155 Emniyet çağrı merkezleri nasıl hizmet veriyorsa bizler de Büyükşehir olarak öyle hizmet vereceğiz. İşlerimizi doğru bir şekilde yapacağız. Biz bir aileyiz. Bu ailenin fertlerinin birbirine kenetlenmesi gerekir. Birbirimizin dertleri ile dertlenelim. İyi niyetli olalım.” sözleriyle konuşmasını tamamladı.

Farklı konular ele alınacak

5 gün sürecek olan Hizmet İçi Eğitim Programında uzmanlar tarafından gruplar halinde ayrı ayrı konularda oturumlar düzenlenecek.

Hizmet içi eğitim programının ilk gününde Doç. Dr. Gülsüm Gülnaz Gültekin, Etkili İletişim ve Motivasyon konusunda, Tahir Tekin ise 5216 sayılı Büyükşehir Belediye Kanunu ve 5393 sayılı Belediye Kanunu hakkında bilgiler aktardı.

24 Eylül Salı günü, Yüksek Şehir Plancısı Ayşe Ünal, 3194 Sayılı İmar Kanunu hakkında, Yüksel Koçak ise Taşınır Mal Yönetmeliği hakkında bilgiler verecek.

25 Eylül Çarşamba günü, Prof. Dr. Niyazi Çiçek Resmi Yazışma Kuralları hakkında bilgi aktaracak, Halil Memiş ise 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu hakkında bilgiler verecek.

26 Eylül Perşembe günü, İş Sağlığı ve Güvenliği hakkında Lütfi Alpsoy, İş Yeri Açma ve Çalıştırma Ruhsatı verilmesi ile ilgili de Nihat Yıldız, bilgiler aktaracak.

27 Eylül Cuma günü 4857 Sayılı İş Kanunu hakkında Akın Şimşek, 4734 Sayılı Kamu İhale Kanunu hakkında ise H. İbrahim Azak katılımcılara bilgiler sunacaklar.

Bülten- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

22 yorum yapılmış

  • Haci Bilen (4 yıl önce)
    Bu seminerin parası Malatya Büyükşehir Belediyesinin cebinden çıkmıyor. Millet bile bilmeye konuşuyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • itiraz44 (4 yıl önce)
    Çarşıya bir umumi tuvalet yapsınlar yeter. koca malatya (köy) yeni caminin tuvaletini kullanıyor orayada kokudan girmek mümkün değil. Sayın başkanı tebdili kıyafet bu tuvaleti kullanmaya davet ediyorum.
    0
    0
    Yanıtla
  • Baba sultan (4 yıl önce)
    Başkanım senin hep yanında olduk ve olacağız ama ekibini güncellememde fayda var halk tepkili yeni yüzler görmek istiyor vatandaş.
    0
    0
    Yanıtla
  • Yerelli (4 yıl önce)
    Sayın başkan, Bir yanda 1.808 milyar borç var diyerek ağlıyor. Diğer yanda BEŞ yıldızlı otelin salonunda hizmetiçi eğitim veriyor. Belediye Konferans salonunun suyu mu çıkmış...
    0
    0
    Yanıtla
  • nedim sevim (4 yıl önce)
    trajikomik bir hikaye...
    0
    0
    Yanıtla
  • necmi (4 yıl önce)
    başkan bey yaşlıları getiriyor diyorsunuz.bu çocuk oyuncagımı tabiki bilen adam gelecek.yenı memur nasıl idareci olsun . bu nasıl yorum .başkanım malatyamız sizinle gurur duyuyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • DEVRIM (4 yıl önce)
    YALAN NASIL SOYLENIR EGITIMI LAZIM HIZLI TIREN .BARAJ. CEVRE YOLU. BOYLE BUYUK YALANLAR ICIN EGITIM SART
    0
    0
    Yanıtla
  • Baki (4 yıl önce)
    Selahattin Başkanla ilgili yapılan yorumlara bakıyorum, herkes genelde aynı şeyi söylüyor, Bak sıralayalım Başkanım, Belki bu kez o danışmanların bu eleştirileri sana iletir. 1- Kadronu kuramadın Başkan, Yüksek bir oy oranı ile seçileceğin belli iken, kadronu oluşturmadan bekledin. Gidip bakalım, ona göre kadromuzu oluşturalım dedin. Malatya Halkı ekibinden memnun değil, Geçen bir konuşmanda Ehil insanları değerlendirin diyorsun. ama bu kuralı ilk sen ihlal ediyorsun. Ehil İnsanların isimleri var sende. bence 6 ay geçti. zararın neresinden dönersen kardır. 2-Bu eğitimi tek başına verebilecek ne cevherler var Malatya'da hemde ücretsiz olarak, bu eğitimler ve Belediyenin imkanları kullanılarak yapılabilir. 3- Danışmanlarınız sizi yanıltıyor. Borç açıkladınız. karşı tarafta açıkladı. hangi rakamın doğru olduğuna kanaat getiremedi Millet Çünkü Mali işlerle uğraşan- Muhasebe ekibiniz zayıf. (başka bir örnek : 2.milyonluk iş- hiç 20 bine yapılır mı?:) 4- Belediye olarak aldığınız önlemlerle, ayda 10 milyon tasarruf ettiğinizi söylüyorusunuz. 5 yıl boyunca 600 milyon eder. borç 2 milyar, borcun dörtte biri etmez Başkanım ve borcunuz artmaya devam ediyor. Tasarruf edin ama bu borcunuzu karşılamaya yetmez. kaynak üretmeniz lazım. İyi yönetmeniz lazım. 5- Zamanında size destek olanları, yola beraber çıktıklarınızı yolda bulduklarınıza değişmeyin, önce Refik, ve Vefa, 6-Büyükşehir Belediyesini, Battalgazi Belediyesi gibi tek başınıza yönetemezsiniz, Ehil insanları bulmanız ve yetkileri denetimli olarak dağıtmanız gerekir. 7- Yıllardır Malatya' nın dinamiklerini biliyorsunuz. Ama ne hikmetse göreve getirdiğiniz kimselere Malatya halkı bakıyor, hayret ediyor. Kayserili olsa bu kadar yanılılır. 8- Bilimsel çalışmalara önem verilmesi gerekiyor. Malatya hizmet bekliyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • METİN (4 yıl önce)
    BELEDİYENİN PARASI YOK DİYEN BAŞKAN 5 YILDIZLI OTELLERDE SEMİNER VERİYOR!!!MİLLET DE BUNU GÖRMÜYOR.ADAM REKLAMDAN İBARET.GÖR BUNU EY MALATYA HALKI...
    0
    0
    Yanıtla
  • Vahap (4 yıl önce)
    Buradaki yorumları okuyorumda melek hanımın yorumu dışında adam akıllı bir yorum yok en açık yorumu o yapmıştır kendisini kutluyorum
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyali vatandas (4 yıl önce)Vahap isimli kullanıcı yorumuna
    Erman Hocam Benim Yorum nasıl
    0
    0
    Yanıtla
  • Alper (4 yıl önce)
    Saltanatı Sultaniye 21.Yüz yılda Büyükşehir Malatya da belediye personeline “Resmi Yazışma Kuralları hakkında bilgi aktaracak” mış Ne diyelim vay halimize Birde Gürkan “Hizmet İçi Eğitim programının hayırlara vesile olması temennisinde bulunmuş” yani özetle her işimizi Allaha havale ediyoruz.
    0
    0
    Yanıtla
  • HAKAN (4 yıl önce)
    Sayın Başkan; Malatya halkı büyük bir umutla sizi oylarıyla zirveye taşıdı. Yolsuzluk hırsızlık ehliyetsizlik bitsin, yerine liyakat ehliyet ve hizmet gelsin diye. Şu ana kadar hiç biri olmadı maalesef artı menfaat grupları ve malum cemaatlerin yapısı kırılmadı. Yaptıkları herşey ve elde ettikleri bütün menfaatleri yanlarına kar kaldı bu malum yapıların. Üstelik personellerin maaşları kesildi kazanımları ellerinden alındı tasarruf tedbirleri kapsamında. Bu eğitim rahat bir şekilde belediyenin kendi salonlarında ücretsiz yapılabilirdi amaç eğitimse. Artık şu yanınızda boy gösteren sağınıza solunuza oturan fakat arkanızdan her türlü operasyonları yapan adamları, menfaat grupları ve cemaatleri -belediyeden bir temizleyin hak eden iş bilen vatanını milletini devletini seven aklını birilerinin ellerine veren değil hür ve bağımsız düşünen kişilere görev verin. Her soylediginize evet deyip yada KURUMLA ILGILI OLAY ve DURUMLARI KENDI KOLTUKLARI UĞRUNA CARPITARAK VERENLERE DEĞIL BU İŞİ BİLENLERE KULAK VERIN LÜTFEN
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyali vatandas (4 yıl önce)
    Belediye konferans salonu ne işe yarar kongre kültür Merkezi ne işe yarar halk eğitim ve sabancı kültür Merkezi ne işe yarar sayın başkan seminer için otele ücret ödeme diyseniz yani bedava babasının hayrına Otel Sahibi semineri yaptırı yorsa tüm sözümü Geri alıyorum sizden ve herkesten özür dileriz
    0
    0
    Yanıtla
  • Mete (4 yıl önce)
    Her şey değişiyir, herkes değişiyor tek değişmeyen İsmail Nacar. Bence Ismail Bey bu başarı hikâyesini paylaşmalı. Çerçi- Cemal Akın - Çakır, Haci Ugur ve Gürkan Başkan. Hepsini nasıl idare edebildi. Nasıl bir strateji, nasıl bir kurgu gercekten bilmek isterim. Ben şapka çıkarıyorum. Eğer bu bir başarı ise başarılarının devamını diliyorum.
    0
    0
    Yanıtla
  • Melek (4 yıl önce)
    Otelde seminer yapmak gerekir çünkü o otel Malatya ak parti yöneticilerinden birinin para akması lazım yoksa çark nasıl dönecek Selahattin başkanı da kaybettik ekmeklerine yağ sürmeye başladı yazık
    0
    0
    Yanıtla
  • Nk (4 yıl önce)
    Geldiği günden beri iki kelimesinden biri tasarruf olan, sn. Başkanın, belediyenin onlarca tesisi varken 5 yıldızlı otelde o kadar kişiyi ağırlamasını garip bulan yok mu? Gariban işçilerin hakedişlerine, tasarruf yapıyoruz diye el koymakla bu otel işi nasıl bağdaşıyor? Anlayan varsa beri gelsin...
    0
    0
    Yanıtla
  • Feridun (4 yıl önce)
    Bu ekiple hiçbir şey olmaz Başkan. İçi geçmiş ya emekli yada emekliliği yakın iş değil makam düşkünü adamlarla olmaz başkan. Ön sırada oturanlardan biri hariç hiçbirinden olmaz Başkan. Ne kendine nede Malatya’ya yazık etme. Lafla peynir gemisi yürümez. Hala bir icraatın yok. Bu ekiple icraatı unut. Yapma başkan. Sana olan umutlar azalıyor haberin ola
    0
    0
    Yanıtla
  • Kim dinliyor ki adamlar diyor benim eski dostum yerim sağlam,olur mu böyle bir tavır....Başkanım senden çok umutluyuz gereğini yaparsın inanıyoruz buna
    0
    0
    Yanıtla
  • Baskanim Sadece Bı düşünün (4 yıl önce)
    Yemek paramızı verme mesaimizi verme otellerde seminer yapın.belediyemizin 10 tane salonu var niye illa paralı yer
    0
    0
    Yanıtla
  • eren (4 yıl önce)
    tecrübeli danışmanlar nerede,,2 kurum müdürü danışman geçici görevlendirildi.ama yoklar.
    0
    0
    Yanıtla
  • Eren (4 yıl önce)
    Manzaraya bakılırsa Selahattin baskan emekliliği yakın kişilerle çalışıyor :) böyle Malatya’ya nasıl faydalı olunacak merak konusu.?Değişiklik şart kanımca...
    0
    0
    Yanıtla