SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Belediyecilere Seminer

A- A+ PAYLAŞ

“Türkiye'de Yerel Yönetim Reformu Uygulamasının Devamına Destek Projesi” kapsamında gerçekleştirilen Pilot Yerel Yönetimler Tanıtım ve Bilgilendirme Semineri Malatya'da da belediyenin desteğiyle gerçekleştirildi.

Seminere ilişkin olarak belediye tarafından yayınlanan basın bülteni şöyle:

"İçişleri Bakanlığı tarafından Avrupa Birliği – Türkiye Katılım Öncesi Mali İşbirliği Programı kapsamında, Avrupa Birliği’nin mali, Birleşmiş Milletler Kalkınma programının teknik desteği ile yürütülen, “Türkiye de Yerel Yönetim Reformu Uygulamasının Devamına Destek Projesi” kapsamında gerçekleştirilen Pilot Yerel Yönetimler Tanıtım ve Bilgilendirme Semineri, Malatya Belediyesi’nin katkılarıyla Malatya’da gerçekleştirildi.

4 Mayıs Salı günü Anemon Otelde gerçekleştirilen bilgilendirme seminerine Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Vali Yardımcısı Şükrü Özcan, İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü Daire Başkanı İlker Arıkan, belediye meclis üyeleri, belediye başkan yardımcıları, daire müdürleri ile sivil toplum kuruluş temsilcileri katıldı.

Bilgilendirme seminerinin açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Ahmet Çakır, projenin amacının özellikle 2003 – 2005 yılları arasında kabul edilen yeni yasaların tam olarak uygulanmasının yanı sıra, etkin, şeffaf, kapsayıcı ve katılımcı yerel yönetim anlayışının oluşumunu sağlamak olduğunu söyledi.

Başkan Çakır, “Biz görevimizde dürüst, adil, şeffaf, katılımcı, etkin, verimli, kaliteli, insan odaklı hizmetler üretmeyi hedefliyoruz. Göreve gelir gelmez de bu prensipleri, bu ilkeleri kendimize şiar edindik. Demokratik katılımı önemsedik, yaptığımız her işte, aldığımız her kararda konunun muhataplarının bilgi, birikim ve tecrübelerini önemsedik. Hiçbir zaman biz yaptık oldu demedik ve demeyeceğiz. Biz bu projenin sadece bir paydaşı değiliz, isteklisiyiz” dedi.

İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü Daire Başkanı İlker Arıkan da yaptığı konuşmada projenin önemine değindi. Avrupa Birliği destekli projenin ilk aşamasının çok olumlu geçtiğine belirten Arıkan, “İkinci aşama daha çok genişletilerek yürütülüyor. Toplantımızın amacı proje kapsamında, yerel yönetimlerde kapasite gelişimi ve yerel yönetim mekanizmalarının güçlendirilmesi” dedi.

İki oturum şeklinde yapılan bilgilendirme seminerinde Proje Kıdemli Uzmanı Ferhat Emil proje geneli hakkında bilgiler verirken, Bileşen Kıdemli Uzmanı Mustafa Lütfi Şen de yerel yönetimlerde kapasite geliştirme çerçevesinde yapılacak faaliyetleri ayrıntılı bir biçimde anlattı.

Projenin 11 pilot yerel yönetimlerinden biri olan Malatya Belediyesinde, yerel yönetimler kapasite artırımı, yerel katılım mekanizmalarının güçlendirilmesi, hizmet sunum süreçlerinin iyileştirilmesi gibi çok kapsamlı proje faaliyetleri gerçekleştirileceği belirtilirken, ayrıca ilgili faaliyetler kapsamında çok sayıda yerli ve yabancı uzman ekibin Malatya’da çalışmalar yürüteceği bildirildi."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız