SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Belediyede Bakan Var, Başkan Yok!..

A- A+ PAYLAŞ

Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Emniyet Teşkilatı ile Silahlı Kuvvetler arasında herhangi bir gerginliğin olmadığını belirterek, aksine pek çok konuda işbirliği yapıldığını söyledi. Gönül, belediyeyi ziyaret sırasında önümüzdeki günlerde Sancağı Askeri Müze'ye gönderilerek faaliyetine son verilecek olan Ulaştırma Alayı yerine bir birlik naklinin söz konusu olmadığını, alayın yerinin kullanımı konusunda ise Valilik ve Belediyenin tekliflerinin değerlendirildiğini söyledi.

ELAZIĞ'DAN GELDİ..
Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Elazığ ziyareti sonrasında beraberinde AKP Genel Başkan Yardımcısı Necati Çetinkaya ile karayoluyla Malatya'ya geldi. Malatya ziyaretinde valilik konutuna geçerek bir süre dinlenen Bakan Gönül, burada basın mensuplarının sorularını cevaplandırdı.

Avrupa Birliği (AB) ile Türkiye arasında son günlerde yaşanan gerginlikle ilgili olarak Bakan Vecdi Gönül, "Benden iyi takip ediyorsunuz. Ben 3 gündür yollardaydım, bunlardan haberim yok, Başbakan'ım ne dediyse doğrudur" cevabını verdi.

Yine bir basın mensubunun, "Emniyet Teşkilat ile Genelkurmay Başkanlığı arasında bir gerginlik olduğu belirtiliyor. Bu gelişmeyi nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusunu da Bakan Gönül, "Bizim bakış açımıza göre kurumlar arasında gerginlik değil, işbirliği var. Bu işbirliği yapılan konular içerisinde Türkiye'nin pek çok meselesi var. Bütün güvenlik kuvvetleri ve silahlı kuvvetleri çok iyi bir anlayış ve işbirliği içerisinde çalışmaktadır" dedi.

Milli Savunma Bakanı Gönül, Danıştay saldırısı sonrasında ortaya çıkan çetelerle ilgili gelişmelerin sorulması üzerine ise "İçişleri Bakanı'na bu konuyu sormalısınız bana değil" dedi. Gönül, çeteler arasında silahlı kuvvetler personelinin bulunmasıyla ilgili iddialara ise "Her suç örgütünde her türlü insan olabilir, tabii ispatlanırsa. Çünkü daha zanlı durumundalar. Göreceğiz, konu yargıya intikal etmiştir. Yargının vereceği kararı bekleyeceğiz" şeklinde cevap verdi.

Belediyeyi de ziyaret eden Bakan Gönül, bir basın mensubunun askerlik süresinde indirim olup olmayacağı konusuyla ilgili sorusuna verdiği cevapta, "1111 sayılı kanunun Bakanlar Kurulu'na verdiği yetki sonuna kadar kullanıldı. Şu anda Bakanlar Kurulu'nda askerlik süresiyle ilgili herhangi bir karar yetkisi kalmadı. Şu anda askerlik süresinde bir indirim söz konusu değil" diye konuştu.

VEKİL OLMAYINCA, YARDIMCI KARŞILADI..
Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, beraberinde AKP Elazığ Milletvekili Necati Çetinkaya ile birlikte Malatya Belediyesi’ni ziyaret etti. Belediye önündeki mehter takımı gösterilerini ilgiyle izleyen Bakan Gönül, Belediye Başkan Yardımcıları ve Daire Müdürleri tarafından karşılandı.

Belediye Başkan Yardımcısı Sırrı Günaydın ziyaret sırasında yaptığı konuşmada, “Ziyaretiniz bizleri son derece memnun etti. Bizleri onurlandırdınız “dedi.

Belediye Başkanı Cemal Akın’ın Almanya’da bulunması nedeniyle ziyaretin anısına Belediye Başkan Yardımcısı Sırrı Günaydın Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül’e Kayısı hediye etti.

Belediye Başkanı Akın, bir süredir il dışına gittiğinde yerine vekil bırakmıyor. Akın'ın, daha önceki dönemlerde vekil olarak bıraktığı isimlere yönelik eleştiriler nedeniyle, bir süredir il dışına çıktığında yerine vekil bırakmadığı öne sürülüyor.

Milli Savunma Bakanının Malatya ziyareti de, "ani gelişen" bir program olunca, belediye başkanının vekil bırakmaması ile ilgili daha önce de yaşanan sıkıntılar, ilk kez kamuoyunun önüne geldi.

ULAŞTIRMA ALAYI KONUSU..
Bakan Vecdi Gönül de Malatya’da bulunmaktan son derece memnun olduğunu belirtti. Basın Mensuplarının soruları üzerine Ulaştırma Er Eğitim Alayı ile ilgili bir açıklama yapan Gönül; “Şu anda planlandığı şekliyle yürüyor. Aynı büyüklükte bir birliğin gelmesi söz konusu değil. Çünkü Türk Silahlı Kuvvetleri yüzde 17 oranında küçüldü. Sayın Belediye Başkanımızın ve Sayın Valimizin, oranın kullanımı ile ilgili bazı teklifleri var. Şehrimizin menfaatine bunlar da resmiyete döküldüğü zaman inceleyeceğiz” şeklinde konuştu.

Bakan Gönül, geçen sene kayısı ürünü fazla olduğundan Askeriyede tüketilmesini sağlayarak kayısı tüketimine katkıda bulunmaya çalıştıklarını da ifade etti.

Bakan Vecdi Gönül’ün Belediye ziyaretine; Malatya Valisi Halil İbrahim Daşöz, AKP İl Başkanı İhsan Koca ve MKYK üyesi Öznur Çalık da hazır bulundular.

AKP'DE..
Gönül ve Çetinkaya'nın AKP'yi ziyaretinde, Çetinkaya'nın konuşmalarından sonra İl Başkanı İhsan Koca; “Vaktimiz kalmadı, Basın mensuplarına teşekkür ederim” diye araya girdi. Bir basın mensubunun Ulaştırma Alayı ile ilgili sorusu havada kaldı. Milli Savunma Bakanı soruya yanıt vermedi ve kürsünün önündeki basın mensuplarını kastederek “biraz partililer ile görüşelim” dedi. İl başkanı İhsan Koca araya girerek “Sayın bakanım zamanımız dar” deyince Milli Savunma Bakanı Gönül “Biz buraya partililerle görüşmeye geldik, basınla değil” dedi. Ve basın mensupları dışarı çıktıktan sonra AKP’li heyet partililerle görüşmeye devam ettiler.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız