SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Belediyede İhale Haftası

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Belediyesi bu hafta içinde aralarında bugüne kadar Esenlik ve Fuarcılık şirketleri tarafından yürütülen temizlik ve sayaç okuma, arıza giderme işlerinin de olduğu hizmetler için 4 ayrı ihale gerçekleştirecek.

 

Malatya Belediyesi ihale haftasına 12 Ekim Pazartesi günü düzenlenecek cenaze işleri ihalesi ile başlayacak. Bu ihale ile ‘Cenaze taşıma, yıkama, defin, tüm mezarlıklar sahası, hizmet binası ve çevresi temizlik işi’ ihale edilecek.

 

Kritik İhale Salı Günü Saat 10.00’da

 

Esenlik Şirketi dışında bir şirkete verilmesi için belediye içindeki bazı yöneticilerin çalışma yürüttüğü ileri sürülen temizlik ve çöp toplama işi ihalesi ise haftanın ve belediyenin en kritik ve en önemli ihalesi olarak gösteriliyor. Bu ihale 13 Ekim Salı günü saat 10.00’da Malatya Belediyesi Encümen Salonu’nda yapılacak. Temizlik ve çöp toplama işi için yapılan ilk duyuruda işin tamamının veya bir bölümünün alt yüklenicilere yaptırılamayacağı maddesi konulurken, daha sonra yayınlanan düzeltme ilanında, ihaleyi kazanan firmanın işin tamamını ya da bir bölümünü alt yüklenicilere yaptırabileceği maddesi ilave edilmiş, ilk duyurudaki alt yüklenici kısıtlamasının da sehven (yanlışlıkla) ihale ilanına konulduğu yazılmıştı. Düzeltme ilanı ile getirilen bu değişiklik, bazı belediye başkan yardımcıları ile yakınlığı bulunduğu ileri sürülen ve İstanbul Fatih ve Zeytinburnu belediyeleri ile ilişkili bir firma için yapıldığı iddia edilmişti. 26 ay süreli ve 460 Esenlik personelini yakından ilgilendiren bu ihale için Esenlik Ltd. Şti ve Akmercan Ltd. Şti. ihale şartnamesi satınalmıştı.

 

Fuarcılık İşçileri de Tedirgin

 

İhale haftasının önemli bir başka ihalesi de, halen Fuarcılık A.Ş.’nin yürüttüğü ‘Su Abone, sayaç okuma, ihbarname dağıtma, sayaç tamiri ve bakımı, sayaç sökme ve takma, sayaç kontrol, isale arızalarının tamiri, bakımı ve çevre kontrol hizmeti alımı işi’ ne ait ihale olarak gösteriliyor. Fuarcılıkta çalışan 232 işçi ile yapılan bu hizmetler için 15 Ekim Çarşamba günü Malatya Belediyesi Encümen Salonu’nda ihale düzenlenecek. Bu ihalede de temizlik ve çöp toplama işi ihalesinde olduğu gibi bazı iddiaların varlığı Fuarcılık A.Ş.’de bu iş için istihdam edilen 200’den fazla işçiyi tedirgin etmiş bulunuyor.

 

Özel Güvenlik İhalesi Kaynak İsrafı mı?

 

İhale haftasının son ihalesi ise özel güvenlik için alınacak 40 personel için yapılacak. 16 Ekim Perşembe günü Malatya Belediyesi Encümen Salonu’nda saat 10’da yapılacak ihalede Malatya Belediyesi hizmet birimlerinde görev yapacak 40 özel güvenlik personelini tedarik edecek firma belirlenecek. Bu arada, Fuarcılık ve Esenlik şirketlerinde çalışan çok sayıda personelin özel güvenlik eğitimi aldığı ve bu alanda sertifika sahibi olduğu ifade ediliyor. Belediye yönetiminin bu alandaki vasıflı personelini değerlendirmek yerine özel güvenlik için ihale düzenlemesi kaynak israfı olarak değerlendiriliyor.

 

104 Bin Öğün Yemek İhalesi Kasım’da

 

Bu arada Malatya Belediyesi’nde görevli 371 memur için 104 bin 500 öğün öğle yemeği ihalesi ise 2 Kasım 2009’da yapılacak.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız