SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Belediyede Kar Mücadele Merkezi

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Belediyesi'nde "Karla Mücadele Merkezi" oluşturulduğu, merkez sorumluluğunda 200 personel ve gerekli ekipmanın bulunduğu bildirildi. Belediye Başkan Yardımcısı Sırrı Günaydın yönetimindeki merkez, gece saatlerinde başlayan kar yağışından hemen sonra çalışmalara başlarken kar yağışı süresince, temizleme, buzlanan yolları ve kaldırımları tuzlama çalışmalarını yürütecek.

Konuyla ilgili olarak Belediye Basın Yayın Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre, Malatya Belediyesi, Belediye Başkan Yardımcısı Sırrı Günaydın Başkanlığında Yol ve Asfalt, Temizlik İşleri, Kent Trafik, MASKİ, Park ve Bahçeler, MOTAŞ ve Esenlik Şirketi Temizlik İşleri Müdürlerinden oluşan bir Karla Mücadele Merkezi oluşturdu.

Kar yağışının trafik ve yaya akışını olumsuz etkilememesi için Malatya Belediyesi kar yağışı ile birlikte oluşturduğu ekiplerle tuzlama ve kar temizleme çalışmalarına başladı.

Basın Yayın Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, kar yağışı beklentisi üzerine, 19 Ocak Perşembe gününden Belediye Başkan Yardımcısı Sırrı Günaydın başkanlığında Karla Mücadele Merkezi oluşturuldu. Kar yağışının gece saatlerinde başlaması ihtimaline karşı, oluşturulan ekipler hazır halde bekletildi.

20 Ocak Cuma günü sabah saatlerinde hafif bir şekilde başlayan kar yağışının daha sonra yoğunlaşması üzerine ekipler harekete geçerek, tuzlama ve kar temizleme çalışmalarına başladılar.

Belediye Başkan Yardımcısı Sırrı Günaydın başkanlığındaki toplam 200 kişilik personelden 15 kar temizleme, 7 de tuzlama ekibi oluşturularak, belirli bir program dahilinde Malatya şehir merkezinde, ana caddeler ve kaldırımlarda kar temizliği yapılırken, buzlanma ihtimali olan yerlerde de tuzlama çalışması başlatıldı.

Meteoroloji Bölge Müdürlüğü ile sürekli irtibat halinde olan Karla Mücadele Merkezi, kar yağışının devam edeceği ve özellikle Cuma’yı Cumartesine bağlayan gecede ısının aşırı düşebileceği ihtimaline karşı, her türlü önlemi alırken, oluşturulan ekiplerin 24 saat aralıksız çalışacağı belirtildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız