SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Belediyede Mühendis Yok mu?'

A- A+ PAYLAŞ

Zafer Mahallesi Necip Fazıl Kısakürek Caddesi üzerinde belediyece yapılan kaldırım ve cadde düzenlemesi çalışmaları kapsamında araçlara cep otopark yapıldığı için 17 metreden 6 metreye düşürülen yolda, iki araç yan yana geçemeyince Malatya Belediyesi, yeni yaptığı kaldırımı tekrar sökerek yolu bir metre genişletti. Yolun daraltılmasını en başından beri eleştiren mahalle sakinleri ise “ Bu çalışmaların başında biz uyarmıştık. O zaman bizi neden dinlemediler? İkinci kez söküp yapmak zorunda kaldılar. Belediyede bu durumu önceden görebilecek yetenekte mühendis yok mu?’ diye tepki gösterdi.

Malatya Belediyesi’nin Zafer Mahallesi’nde yaklaşık üç ay önce başlattığı yol ve kaldırım düzenleme çalışmaları kapsamında, ilk kez cadde üzerinde otopark yapmak için mevcut yolu daraltması büyük eleştirilere neden olmuş, buna karşın belediye yönetimi ‘Cadde ve kaldırımları Avrupa standartlarına kavuşturuyoruz’ diyerek eleştirilerin haksız olduğunu belirtmişti.

Yolun daralmasıyla birlikte araç geçişlerinde sıkıntı yaşanınca mahalleli, imza topladı ve belediye, daralttığı yolu bir metre genişletmek zorunda kaldı.

Eski Belediye Başkanı Cemal Akın’ın yanı sıra Ahmet Çakır’ın da oturduğu mahallede çalışmalar üç ay önce başladı ancak Necip Fazıl Kısakürek Caddesi dahil o bölgedeki sokaklarda başlatılan çalışmaların hiç birisi bitirilemedi.

Çevre Orman İl Müdürlüğü, Öğrenci Yurdu, Bayındırlık, Müftülük gibi birçok resmi kurumun bulunduğu ve bu nedenle trafik sirkülasyonunun fazla olduğu caddenin 17 metreden 6 metreye düşürülmesine en başından beri tepki gösteren mahalleli ise “Belediyenin proje birimindeki mühendis ve teknik insanlar, sıradan vatandaş kadar öngörüye de mi sahip değil? Yoksa o çalışanlar mühendis mi değil? Bu ne biçim çalışma? O kadar uyarımıza rağmen kimse dinlemedi. Yapılan yol yeniden sökülmek zorunda kaldı. 30 yıl öncesinin yöntemleriyle çalışıyorlar. Kaçıncı zamanda yaşıyoruz. 3 ay önce çalışmalara başladılar ama bugün gelinen noktada ne ana cadde ne de ara sokaklardan bir tanesi bile bitmedi. Psikolojimiz bozuldu. Yaptıkları kaldırımlar daha kullanılmadan dökülmeye başladı. Ara sokaklar yaklaşık 7 metre ama karşılıklı kaldırımlar yapılınca 3 metreye düşecek. Avrupa standartlarında yapılan işler böyle mi olur? Bugüne kadar görülmemiş bir şekilde caddemizi işgal edip üzerine otopark yaptılar. Ama hala arabalar yaya kaldırımına park ediyor. Belediyede güya proje birimi kuruldu. Demek ki burada mühendisler çalışmıyor ya da bir gecede proje hazırlayıp uygulamaya kalkışıyorlar” sert tepki gösterdiler.

Hatırlanacağı üzere yayalar için 1.5 metrelik kaldırımın yapıldığı caddede, kaldırımlara dikey oto parkı için de özel yerler yapılınca, 17 metre olan genişlik 6.5 metreye düşmüştü. Belediyenin, cadde üzerinde özel otopark oluşturması, ilk kez gözlenirken uygulama da eleştirilmişti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız