SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Belediyeden 52 Kulübe Malzeme

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Belediyesi, ildeki 52 spor kulübüne malzeme yardımı yaptı. Törende, Belediye Başkanı Cemal Akın ile Tekvando Federasyonu Başkan Yardımcısı Yrd.Doç.Dr. Şahin de hazır bulundu.

Amatör kulüplere malzeme yardımı yapılması dolayısıyla Belediye Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen törenle ilgili Belediye Basın Bürosu'ndan yayınlanan bülten şöyle:

"..Geçen yıl amatör spor kulüplerine malzeme yardımında bulunan Malatya Belediyesi, yine yardım miktarını daha da artırarak 52 spor kulübüne 31 milyar değerinde 2358 parça spor malzemesi yardımında bulundu.

Bu çerçevede, Malatya Belediyesi tarafından amatör spor kulüplerine malzeme yardımı yapılması nedeniyle 17 Kasım Cuma günü Belediye Konferans Salonu’nda bir tören düzenlendi.

Törene Belediye Başkanı H. Cemal Akın, Tekvando Federasyonu Başkanı Yrd. Doç.Dr. Metin Şahin, Gençlik Spor İl Müdür Yardımcısı Ömer Dağdelen, Malatya ASKF Başkanı Fahrettin Eserdi, Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf İzettin Cengiz, Kültür ve Turizm İl Müdür Yardımcısı Ali Cengiz, Spor Tabanı Birliği Başkanları, Amatör Spor Kulüplerinin Başkan ve Yöneticileri ile çok sayıda amatör sporcu katıldı.

Törenin Açış konuşmasını yapan Malatya ASKF Başkanı Fahrettin Eserdi, Sporu sadece sahalarda yapılan yarışmalar olarak görmemek gerektiğini belirterek, sporun aynı zamanda çocuk ve gençlerimizin kötü alışkanlıklardan kurtarılması bakımından da büyük önem taşıdığını ifade etti. Belediye Başkanı H. Cemal Akın’a bugüne kadar amatör spora yaptığı katkılar nedeniyle teşekkür eden Eserdi, “Belediye Başkanımız H. Cemal Akın’ın çocukları ve gençleri çok sevdiğini, onların başarılı olması için elinden geleni yaptığını yakından biliyorum. Sayın Başkanımız göreve geldiği günden itibaren ilimizdeki amatör spor kulüplerinin gelişmesi için yardım ve desteklerini bizlerden hiçbir zaman esirgememiştir.

Öte yandan Belediye Başkanımızdan bir istirhamımız olacak; Bilindiği gibi Şeker arazileri Belediyemize devredildi. Bu arazilerin düzenlenmesi sırasında buraya Malatyamıza yakışır spor tesislerinin de yapılmasını istiyoruz. Ayrıca, imara açılmaya başlanan Beydağı etekleri de yakın bir zamanda insanlarımızın akın edecekleri bir yer haline gelecektir. Buralar da düzenlenirken, semt sahaları yapılması ilimiz amatör sporu için çok faydalı olacaktır” dedi.

Amatör sporcular adına bir konuşma yapan Sezer Uluışık ise, Malatya’nın sorunlarının çözümünün yanı sıra bizleri unutmayarak, destek veren ve yardımcı olan Belediye Başkanı H. Cemal Akın’a tüm amatör sporcular adına teşekkür ettiğini söyledi.

Amatör spor kulüpleri adına bir konuşma yapan Malatya İdmanyurdu Spor Kulübü Başkanı Sıtkı Derme’de yaptığı konuşmada, Belediye Başkanı H. Cemal Akın başta olmak üzere, amatör spor kulüplerine destek veren ve emeği geçen herkese teşekkür ettiklerini belirterek, yapılan yardımların devam etmesinin, amatör sporu ayakta tutacağını söyledi.

Derme, konuşmasında amatör spor kulüplerinin saha ve yer konusunda sıkıntı içerisinde olduklarını da belirterek, Belediye Başkanı H. Cemal Akın’dan diğer sorunlarının çözümü noktasında da yardımcı olmasını istedi.

Gençlik Spor İl Müdür Yardımcısı Ömer Dağdelen’de yaptığı konuşmada, Malatya Belediyesi tarafından son iki yıldır amatör spor kulüplerine yapılan yardımların kendilerini çok sevindirdiğini ve mutlu ettiğini belirterek, “Sayın Belediye Başkanımızdan tesisleşme konusunda çalışmalar bekliyoruz. Özellikle Malatya Belediyesine devredilen Şeker arazilerinin düzenlenmesi sırasında bunların da gerçekleştirileceğine inanıyoruz” dedi.

Sporun, insan hayatında çok önemli bir yer tuttuğunu belirten Tekvando Federasyonu Başkanı Yrd. Doç.Dr. Metin Şahin, “Maalesef ülkemizde spor eğitimi çok yavaş ilerlemekte ve gereken önem verilmemektedir. Bugün Almanya gibi bir ülkede lisanslı sporcu sayısı 16-17 milyon civarında iken ülkemizde sadece 600 bir dolayında lisanslı sporcu var. İşte Malatya Belediyesi tarafından yapılan bu tür yardımlar, amatör sporun ilimizde gelişmesinde önemli yer tutmaktadır. Bizler şiddeti sporla yenelim diyoruz. İşte bugün sokak çocuklarının içinde bulundukları kötü şartlardan kurtarılması noktasında da spor çok etkili olmaktadır. Ben tekrar tekrar Belediye Başkanımıza yapmış oldukları bu yardımlardan dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

Törende konuşan Belediye Başkanı H. Cemal Akın, gençlerin ve çocukların kendilerine, ailelerine, ülkelerine ve hatta dünya insanlığına faydalı olabilmelerinin yolunun spordan geçtiğini belirterek, spor yapanların özgüven kazandıklarını ve spor yapmayanlara nazaran daha başarılı olduklarını söyledi.

Konuşmasında Tekvando Federasyonu Başkanı Metin Şahin’e teşekkür eden Başkan Akın, “Bugüne kadar yurt içinden ve yurt dışından birçok ödül almış olabilirim ama bugün almış olduğum bu şilt benim için çok büyük anlam taşıyor ve onu evimin en güzel köşesinde muhafaza edeceğim” dedi.

Malatya Belediyesi olarak amatör spor kulüplerine her yıl malzeme yardımında bulunduklarını belirten Başkan Akın, bu yıl yardım miktarını daha da artırarak 52 amatör spor kulübüne yaklaşık 31 milyar lira değerinde malzeme yardımı yaptıklarını söyledi.

Malatya’da spora hizmet veren büyüklerin ve gençlerin sayısının artması için de elinden geldiğince gayret göstereceğini ve onların taleplerini gerçekleştirmek için bütün gücüyle çalışacağını ifade eden Belediye Başkanı H. Cemal Akın, “Şeker Fabrikası alanı Belediyemize Başbakanımız tarafından bağışlandı, bundan dolayı Başbakanımıza ben huzurlarınızda bir kez daha teşekkür ediyorum. Bu alan içerisinde Şeker Sahası mutlaka spora hizmet edecek. Ayrıca onun yanında ferdi sporların gelişmesi için de gerekli yatırımlar Belediyemiz tarafından yapılacaktır. Ayrıca bunun dışında Tecde yolu üzerinde de yeni bir Spor Tesisi projemiz var, onunla ilgili çalışmalarımız sürüyor. Buralar faaliyete geçtiği zaman sizler ve sizlerden sonra gelecek kardeşlerimiz çok daha uygun şartlarda spor yapacaklardır.

Ben bu vesileyle siz gençlerimizi ve sizlere sporu sevdiren büyüklerinizi tebrik ediyor onlara teşekkür ediyorum. İnşallah gelecekte, Avrupa’dakinden çok daha fazla gençlerimiz sporla ilgilenecek hem derslerinde başarılı olacak, hem de hayata atıldıkları bütün dallarda başarılı olacaklardır. Ben buna inanıyorum” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Belediye Başkanı H. Cemal Akın tarafından, spor malzemeleri amatör spor kulübü yöneticilerine teslim edildi.

Öte yandan, Tekvando Federasyonu Başkanı Metin Şahin yaptığı konuşmanın ardından, Belediye Başkanı H. Cemal Akın ile Malatya ASKF Başkanı Fahrettin Eserdi ve Gençlik Spor İl Müdür Yardımcısı Ömer Dağdelen’e birer teşekkür şilti verdi.."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız