SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Belediyeden Besicilere ''500 Metre'' Uyarısı

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Belediyesi, şehir merkezinde büyük ve küçükbaş hayvan beslemenin çevre ve insan sağlığını tehdit eden sonuçlar yarattığını, bu nedenle şehir merkezi yerleşim birimlerine 500 metreden yakın yerlerde hayvan besleyenler hakkında yasal işlem yapılacağını duyurdu.

Malatya Belediyesi Basın Yayın Müdürlüğü tarafından konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada, son yıllarda geçimini hayvancılıkla sağlayan vatandaşların sayısında artış olduğu belirtilerek, bu durumun insan ve çevre sağlığını olumsuz yönde etkileyecek ortamlar oluşturduğu kaydedildi.

Açıklamada, insan ve çevre sağlığını olumsuz yönde etkileyecek, görüntü-çevre kirliliği yaratacak bu tür faaliyetlerin kesinlikle yasak olduğu vurgulanarak, “Belediyemiz Çevre Müdürlüğü ekipleri tarafından düzenli olarak kontroller yapılmasına rağmen, şehir merkezinde hala hayvan beslendiği anlaşılmıştır. Halbuki Sağlık İl Müdürlüğü’nün araştırma ve verilerine göre, hayvan gübresinin yoğun olarak bulunduğu bölgelerde özellikle çocuklarda paraziter hastalıkların yaygın olduğu görülmüştür. Yine konuyla ilgili olarak Belediyemize verilen şikâyet dilekçelerinde; hayvansal gübrelerden yayılan koku ve buralarda oluşan haşereler nedeniyle, çevrede bulunan vatandaşların yaz aylarının boğucu sıcağına rağmen kapı ve pencerelerini açamadıkları tespit edilmiştir” denildi.

Açıklamada, bütün bu olumsuzluklara kaynaklık eden büyük ve küçük baş hayvan besleme faaliyetinin şehir merkezindeki yerleşim birimlerine 500 metreden daha yakın bölgelerde yasak olduğu, Malatya Belediyesi Çevre Müdürlüğü ekiplerinin bu konudaki denetimlerini aralıksız olarak devam ettiği belirtilerek, yasağa uymayanlara uyarıda bulunulduğu, uyarı sonrası aynı durumun devamı halinde hayvan sahipleri hakkında yasal işlem yapıldığı ve bundan sonra da yapılmaya devam edileceği vurgulandı.

Şehir içinde havyan besleme faaliyetinin Sağlık Bakanlığı Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nün 01.05.2000 tarih ve 2000/37-5848 sayılı genelgesi ile yasaklandığına dikkat çekilen açıklamada, vatandaşların yasağa uymaları konusunda duyarlı olması istendi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız