SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Belediyeden Beton Laboratuarı

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü bünyesinde kurulan Beton Laboratuarı hizmete girdi. Belediye Başkanı Cemal Akın, laboratuarda görev alan personelin gerekli eğitimi aldığını da belirtti.

Konuya ilişkin olarak Belediye Basın Bürosu şu bülteni yayınladı:

"Malatya Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü bünyesinde kurulan, beton ve beton malzemelerinin kontrol edildiği, Beton Laboratuarı düzenlenen törenle hizmete girdi.

2 Aralık Salı günü saat 13.00’de düzenlenen törene Vali Halil İbrahim Daşöz ve Belediye Başkanı H.Cemal Akın’ın yanı sıra Polis Meslek Yüksek Okulu Müdürü Recep Özmen, İlçe ve Belde Belediye Başkanları, İl Genel ve Belediye Meclis Üyeleri, Daire Müdürleri, Meslek Oda Temsilcileri ile kalabalık bir vatandaş topluluğu katıldı.

Mehter Takımı’nın kısa konser verdiği açılış töreni, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlarken, Beton Laboratuarı Şefi Alper Yiğit, laboratuar hakkında teknik bilgiler verdi.

Belediye Başkanı H.Cemal Akın, açılış töreninde yaptığı konuşmada, göreve geldikleri günden beri hizmetlerinin eksiksiz ve kesintisiz bir şekilde devam ettiğini belirterek, Malatya’yı bir baştan bir başa inşa ettiklerini söyledi.

Malatya’nın güneyinde Kentsel Dönüşümün başladığını hatırlatan Başkan Akın, buradaki imar çalışmalarından sonra bölgenin şantiyeye döneceğini, burada inşa edilecek yapıların mutlak suretle kontrol edilmesi gerektiğini, bu denetimin de kurulan Beton Laboratuarıyla gerçekleştirileceğini belirtti.

Beton Laboratuarında görev yapacak personelin gerekli eğitimleri aldıklarını kaydeden Başkan Akın, “Bundan sonra yapılacak inşaatlar daha iyi kontrol edilecek. Bir deprem durumunda insanlarımız ölmeyecek. Hemşerilerimiz huzur ve mutluluk içerisinde evlerinde oturacaklar, işyerlerinde çalışacaklar.

Bu hizmetin Malatya halkına sunulmasında büyük gayret gösteren belediye personeline, Başkan Yardımcısından en kıdemsiz teknisyenimize, memurumuza kadar herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Vali Halil İbrahim Daşöz ise yaptığı konuşmada, Beton Laboratuarı’nın Malatya için hayati derecede önemli bir hizmet olduğunu belirterek, bu önemli hizmetin mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.

Bazı hizmetlerin bir olumsuzluk olmadığı takdirde değerlerinin ve önemlerinin anlaşılmadığını, beton laboratuarının böyle bir hizmet olduğunu kaydeden Vali Daşöz, laboratuarın açılmasından dolayı Belediye Başkanı H.Cemal Akın başta olmak katkı sağlayanları yürekten kutladığını söyledi.

Yapı kontrollerinin resmi kurumlarda olmasına rağmen, başta vatandaşlar olmak üzere herkesin doğru zeminlerde, doğru mekanlarda sağlıklı yapılar yapılmasının herkesin hedefi olması gerektiğini kaydeden Daşöz, “Ancak, bu konuda bir elbirliği yapıldığı zaman olumlu sonuçlar alınacağına inanıyorum. Malatya 1. derecede deprem bölgesi olduğu için buralarda hem zeminin sağlamlığı hem de binanın sağlamlığı şartını mutlaka birlikte oluşturmamız gerekiyor. Binanın sağlam olabilmesi içinde betonun sağlam olması gerekiyor. İşte bu laboratuar betonun sağlamlığını analiz edecek denetleyecek bir laboratuar” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından İnşaat Mühendisleri Odası Şube Başkanı Merdi Özten, Beton Laboratuarı’nın kurulmasından dolayı Belediye Başkanı H.Cemal Akın’a bir plaket verdi."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız