SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Belediyeden Bir Açıklama Daha

A- A+ PAYLAŞ

Belediyeden, MHP İl Başkanının iddia ve soruları ile ilgili de bir açıklama yapıldı.

Kredi, ihaleler, harita ve Sümerbank'la ilgili belediye tarafının iddialarını içeren açıklama şöyle:

"5 Mart 2008 tarihli Belediye Meclis toplantısında “Bazı yatırım ve hizmetlerin gerçekleştirilmesi için Belediye Başkanımıza Yetki Verilmesi” hususu ile ilgili ve yine Malatya’mızın hali hazır haritası ve planının yapımı hakkında basın yayın organlarında, bir takım iddialar yer almıştır.

Sözkonusu iddialar ile ilgili bilgiler aşağıda verilmiştir:

- Malatya Belediyesi bazı projelerinin finansmanı için İller Bankası ve Vakıflar Bankası A.Ş. ile görüşmüş ve görüşülmektedir.

- Bu konulardaki görüşmeler; ilgili kişiler tarafından yürütülmekte, işlemlerin bir an önce tamamlanması için Belediye Başkanı, Başkan Yardımcıları, Belediye Meclis Üyeleri veya Müdürlerden herhangi biri Ankara’da bulunduklarında işlemlerin çabuklaştırılması konusunda takip yapabilmektedirler.

- Atıksu Arıtma Tesisi yapımı için KFW Bankasından alınan kredi T.C. Hazinesi kefaletindedir. Yönetmelik gereği oluşturulan fonla, ödeme dönemi başladığında geri ödeme gerçekleştirilecektir.

İller Bankası ve Vakıflar Bankası’ndan alınan kredilerin karşılığı için teminat olarak gelirlerimiz ve gayrimenkullerimiz gösterilmiş olup, içmesuyu ile ilgili olarak; herhangi bir kuruluşa imtiyaz hakkının devri sözkonusu değildir.

- Bu güne kadar özel finans kuruluşları ile hiçbir sözleşme veya anlaşma sözkonusu değildir.

- Sözkonusu yetki, yukarıda bahsolunan İller Bankası ve Vakıflar Bankası’ndan alınabilecek kredi işlemlerinin tamamlanması amacıyla ve İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü ile işlemlerin yürütülebilmesi için verilmiştir.

- Belediyemizce planlanarak halkımızın hizmetine sunulacak olan projelerin ihaleleri, 1 Ocak 1984 tarihinden bu yana uygulanan 2886 sayılı ve yine 1 Ocak 2003 tarihinden beri uygulanan 4734 sayılı kanunlar gereği yapılmaktadır. Tüm kamu kurum ve kuruluşlarınca bir zorunluluk olan bu durum için kanunlar çerçevesinde, yetkilendirme yapılmıştır.

- Sözkonusu yetki, münhasıran hiçbir finans kuruluşu için alınmamıştır. İlanlar neticesi ve kanunlar çerçevesinde yürütülecek işlemler sonucunda uygun tekliflere göre hukuki işlemlerin tamamlanması için verilmiştir. Yasalarımız bunun dışındaki işlemlere cevaz vermemektedir.

-Hali hazır harita ile ilgili HİMTAŞ firması tarafından ihale kapsamındaki 50 bin hektarlık (500 bin dönümlük) alanda hava fotoğrafları çekimi tamamlanmış, yaklaşık 260 pafta belediyemize teslim edilmiştir.
Bu işlemler için hak edişler yapılarak 450.000 YTL ödeme yapılmıştır.

Açtığımız ihalelerde en ekonomik teklifi veren firmaya iş ihale edilmiştir.

Parti ve siyasi kanaat gözetilmeden yasaların emrettiği ölçüler içerisinde ve belediyemizin dolayısıyla Malatya’mızın menfaatleri doğrultusunda işlemler yapılmıştır.

Firmanın ek süre talebi, yasalar çerçevesinde ve ihale şartnamesi doğrultusunda değerlendirmeye alınacaktır. Henüz bu konuda herhangi bir işlem yapılmamıştır.

Sümerbank’ın yeri ile ilgili olarak, idari yargılama usulü kanun çerçevesinde işlemler yapılmaktadır."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız