SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Belediyeden Borç Sorgulama Servisi..

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Belediyesi tarafından geçtiğimiz günlerde uygulamaya konulan Online Borç Sorgulama hizmetine vatandaşlar büyük ilgi gösteriyor.

Malatya Belediyesi’nin resmi internet sitesi www.malatya.bel.tr üzerinden uygulamaya koyduğu Online Borç Sorgulama Bölümü’nü, bu hizmetin devreye girdiği günden bu yana vatandaşların yoğun ilgisini görüyor.

Belediye Basın Yayın Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, hizmete girdiği günden bugüne kadar 2807 kişinin belediyenin resmi web sitesini ziyaret ederek, Online Borç Sorgulama sayfasını kullandığı belirtildi.

Yapılan açıklamada, geçtiğimiz günlerde Malatya Belediyesi’nin www.malatya.bel.tr isimli resmi web sitesinde Online Borç Sorgulama Bölümünün hazırlanarak uygulamaya konulduğu ve bu uygulama sayesinde, isteyen vatandaşların İnternet ortamında Belediyeye olan su, emlak, çevre temizlik vergisi, katılım payı ve ilan reklam borçlarını öğrenebildikleri ifade edildi.

Sitenin Online Borç Sorgulama Bölümü’nde yer alan bilgilerin kişiye özel olduğu ve yasal yükümlülükler içermediği belirtilen açıklamada, ayrıca, bu bölümde yar alan sayfaların bilgi amaçlı olduğu, resmi evraklar ile bu bilgiler arasında farklılık görülse bile resmi kayıtların geçerli olduğu vurgulandı.

Öte yandan yapılan açıklamada, bu bölümde vatandaşların sadece belediye borçlarını öğrenebilecekleri, tahsilâtların ise Malatya Belediyesi’ne ait veznelerden yapıldığı belirtilerek, “Belediyemiz tarafından başlatılan bu uygulamanın vatandaşlarımıza daha büyük kolaylık sağlamasını temin etmek amacıyla, tahsilâtların internet ortamında yapılmasını sağlayacak bir düzenleme üzerinde de çalışmalarımız büyük bir hızla devam etmektedir” denildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız