SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Belediyeden Ebru Kursu

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Belediyesi tarafından Ebru kursu açılacağı, kursa katılmak isteyenlerin 2. Ordu karşısındaki Belediye Kültür ve Sanat Müdürlüğü'ne başvurabilecekleri açıklandı.

Belediye Basın Bürosu, konuya ilişkin şu bülteni yayınladı:

"Malatya Belediyesi tarafından Ebru Kursu açılıyor. Ebru kursu görmek isteyen kursiyerler, kayıtlarını 2. Ordu Karşısındaki Malatya Belediyesi Kültür ve Sanat Müdürlüğü’ne yapabilecekler.

Geçtiğimiz Ramazan ayında, Kitap Fuarında açılan Ebru Sergisi sırasında, Ebru sanatına gönül veren vatandaşlarımız tarafından Ebru kursunun açılması için yoğun bir talep dile getirilmişti.

Belediye Başkanı H. Cemal Akın da bu talepleri dikkate alarak, kursun açılması hususunda gerekli çalışmaların yapılması için talimat verdi.

Yapılan hazırlıklar sonucu kursun gerekli altyapısı oluşturuldu.

Ebru Kursu, 20 yıllık Ebru ustası olan Hemşehrimiz Turgut Çekmegelioğlu tarafından verilecek. Doğu illerinde de bir çok kurslar veren Çekmegelioğlu, Türkiye’de sayılı ebru hocalarından biri. Ebru sanatına büyük emeği geçen ve aynı zamanda Türk müziği enstrümanlar da yapabilen Çekmegelioğlu, geçtiğimiz yıl da Yerel Gündem 21 çatısı altında bir kurs açmış ve bir çok öğrenci yetiştirmişti.

Kurs, Malatya Belediyesi Yerel Gündem 21 atölyelerinde açılacak. Müracaat sayısına göre, kurs iki bölüm halinde verilecek. 12’şer gruplar halinde bölünecek olan kursiyerlerin bir bölümü Pazar günleri diğer bölümü ise Pazartesi günleri tam gün olarak kurs alacaklar. 30 Kasım 2008-15 Mart 2009 tarihleri arasında 3,5 ay süreyle verilecek olan kursa müracaat 25 Kasım 2008 tarihinde sona erecek.

Kayıtlar şahsen yapılacak ve özgeçmiş ile başvurulacak. Kursiyerlerden herhangi bir ücret talep edilmeyecek. Kursun büyük ilgi görmesi bekleniyor. Kurs sonunda öğrencilerin yaptıkları eserler, bir sergi ile halkımızın beğenisine sunulacak. Ayrıca kursiyerlere kurs sonunda sertifika verilecek.

Geleneksel Türk Sanatlarının en güzellerinden biri olan “ Ebru Sanatı”, yoğunlaştırılmış su üzerine toprak ve toz boyalarla resim yapma sanatıdır. Koyulaştırıcı bir madde ile kıvamı arttırılmış suyun üzerine, içine öd katılmış, suda erimeyen boyaların serpilmesi ve su yüzeyinde meydana gelen şekillerin bir kağıda geçirilmesiyle yapılıyor.

Kayıtları halen devam eden kursa müracaat veya daha fazla bilgi almak için: 326 57 70/289 nolu telefona başvurulabilir."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız