SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Belediyeden İlk Hasar Raporu

0
Güncellendi - 2015-12-28 01:12:35
Belediyeden İlk Hasar Raporu
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından, 6 Ocak Salı günü il genelinde yaşanan fırtına nedeniyle yapılan birçok ihbara müdahale edildi. 

Büyükşehir Belediyesi tarafından verilen bilgilere göre, 6 Ocak Salı günü sabah saatlerinden itibaren etkili olmaya başlayan fırtına nedeniyle, şehrin değişik bölgelerinden 100 civarında çatı uçması, çatı tuğlalarının düşmesi; yangın, ağaç devrilmesi, elektrik direklerinin devrilmesi, pano, levha ve güneş enerji panellerinin devrilmesi şeklinde ihbar alındığı bildirildi. 

Malatya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ile Fen işleri Daire Başkanlığı Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri tarafından, yapılan ihbarlara anında müdahale edildi. 

Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından gün içerisinde; 1’i iş yeri, 1’i apartman olmak üzere 2 adet yangın, 32 adet çatı uçması ve çatı tuğlalarının düşmesi, 15 adet ağaç devrilmesi, 96 adet de pano, levha, elektrik direği ile güneş enerji panellerinin uçması nedeniyle yapılan ihbarlara müdahale edilerek, yaşanan sıkıntıların kontrol altına alındığı bildirildi.  

Yaşanan olağanüstü durum nedeniyle İtfaiye Dairesi Başkanlığı’nda izinlerin iptal edildiği, izinli personellerin de göreve çağrıldığı ve 90 kişilik ekiple ihbarlara müdahale ettikleri ifade edildi. 

Öte yandan verilen bilgilere göre, gün içerisinde yapılan ihbarlar sırasında Emniyet Müdürlüğü ile Aksa Elektrik ekipleri de yoğun bir şekilde Büyükşehir Belediyesi ekiplerine destek verdiler.

FOTOĞRAFLAR: Burhan KARADUMAN, Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız