SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Belediyeden Kampanya

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Belediyesi'nce, "Atmayalım Kazanalım" kampanyası başlatılacağı bildirildi. Ambalaj atıklarının geri dönüşümünü ve çevre temizliğini sağlamaya yönelik kampanyanın başlatılma tarihi 3 Ağustos Pazartesi olduğu belirtildi.

Konuya ilişkin olarak belediyeden yayınlanan bülten şöyle:

"Malatya Belediyesi tarafından 3 Ağustos Pazartesi günü Cevatpaşa Mahallesi’nde “Atmayalım Kazanalım” Kampanyası başlatılacak.

Günümüzde önemli bir sorun haline gelen çevrenin temiz tutulması ve Ambalaj Atıklarının geri dönüşümü noktasında Malatya Belediyesi önemli bir kampanya başlatıyor.

Belediye Basın Yayın Müdürlüğü tarafından verilen bilgilere göre, Ambalaj Atıklarının Kontrolü Yönetmeliği gereği, ambalaj atıklarının geri dönüşümünün sağlanması ve çevre kirliliğinin önlenmesi amacıyla bundan böyle çöplerin evlerde ayrıştırılacağı ve evsel atıkların ilgili personel tarafından evlerde toplanacağı belirtildi.

Yapılan açıklamada, geri dönüşümü olabilen atıkların ayrıştırılması amacıyla yönetmelik gereği özel bir firmayla protokol imzalandığı ve Cevatpaşa Mahallesi’nın pilot bölge olarak seçildiği belirtilerek, 3 Ağustos Pazartesi günü Saat 15.30’da Cevatpaşa Mahallesi’nde Ambalaj Atıklarının Ayrı Toplanması Projesi çerçevesinde “Atmayalım Kazanalım” adı altında bir kampanya düzenleneceği bildirildi.

Mahalle sakinlerini bilgilendirmek amacıyla ilgili firma elemanları tarafından çeşitli bölgelerde bilgilendirmeler yapıldığı, vatandaşlara çöplerini ayrıştırmak için özel ambalajlı çöp torbalarının dağıtıldığı belirtilen açıklamada, bu uygulamanın ilerleyen zamanlarda kademeli olarak genişletileceği haber verildi.

Yeni sistem vatandaşlar açısından büyük kolaylıklar sağlarken, çöplerin ayrıştırılmasıyla da önemli bir geri dönüşümün ve ekonomik kazancın yanı sıra, çevre kirliliğinin de önüne geçiyor.

İlgili firma elemanları, evleri kapı kapı gezerek, özel üretilmiş ayrışım poşetleri dağıtıyor. Her Cumartesi 17.00-19.00 saatleri arasında tekrar evleri gezerek, dolu torbaları alıp, boş torbaları dağıtıyor.

Torbaları toplayan elemanlar üzerlerinde Malatya Belediyesi yazılı tişört ile görevli kimlik kartları taşıyorlar. Torbaları taşıyan aracın üzerinde ise ‘Malatya Belediyesi Ambalaj Atığı Toplama Aracı’ yazıyor.

Ambalaj Atıklarının Kontrolü Yönetmeliği gereği imzalanan protokol neticesinde ambalaj atıklarının toplanmasının tek firmada olduğu belirtilerek, atıkları ayrıştırmayan evler ile atıkları toplayan başka kişi veya kuruluşlara cezai müeyyide uygulanacağı belirtildi."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız