SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Belediyeden 'Katliam'a Savunma

0
Güncellendi - 2015-12-27 13:51:25
Belediyeden 'Katliam'a Savunma
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Belediyesi, Çarmuzu yolundaki ağaçların genişletme çalışmaları doğrultusunda kesildiğini, yerlerine 10-15 yaşındaki ağaçların dikileceğini bildirdi.

Malatya Belediyesi'nin konuya ilişkin açıklaması şöyle:

"Belediyemiz tarafından Malatya genelinde başlatılan değişim, dönüşüm ve yenileme çalışmaları kapsamında Turgut Temelli Caddesi devamı Çarmuzu Yolu üzerinde de çalışmalara başlanmıştır. 
 
Bu bölgemiz de, ilimizin hızlı bir şekilde değişim ve dönüşüm gösteren yerlerinden biridir. Bölgedeki gelişmeye paralel olarak belediyemiz tarafından imar yolları bir bir açılırken, aynı zamanda mevcut yollarda da bu gelişmeye uygun genişletme ve düzenleme çalışmaları yapılmaktadır. 
 
Yaklaşık 50 yıl önce açılan Turgut Temelli Caddesi devamı Çarmuzu Yolu da, günümüzde artık mevcut trafik yükünü kaldıramayan caddelerimizden bir tanesidir.
 
Şu anda yoğun bir şekilde devam eden çalışmalardan önce; 11.04.2012 tarihinde muhtarlarla yapılan toplantının yanı sıra çok sayıda esnaf ve vatandaş ile de istişare toplantıları yapılmış, başta 8 mahalle muhtarı olmak üzere çevredeki esnaf ve vatandaşlar mevcut yolun genişletilmesini ısrarla talep etmişlerdir. 
 
Çalışmalara başlamadan önce, yine Belediyemiz ekipleri tarafından güzergahtaki bütün ağaçlar tek tek incelenmiştir. Yapılan incelemelerin sonucuna göre kök gelişimleri taşınmaya müsait olmadığından, ağaçların başka bir yere taşınması mümkün olmamış, bu nedenle kaldırılmasına karar verilmiştir. 
 
Sözkonusu ağaçların yerine, yine 10-15 yaşları arasında şehir estetiğine ve peyzajına uygun daha çok sayıda yeni ağaçlar dikilecektir. 
 
Öte yandan sürdürülen çalışmalar ile mevcut 8 metre genişliğindeki trafik yolu, Çarmuzu Sağlık Ocağı’na kadar 30 metreye, devamında da 50 metreye çıkarılacaktır. Yine bu yol Malatya merkezini Kuzey Kuşak Yolu’na ve Kuzey Çevre Yolu’na bağlayan en önemli arter konumundadır.4 şeritli çizgi otoparklı yani 2 gidiş, 2 geliş ve ayrıca yanlarda çizgi otoparklı olarak 20 metrelik ulaşım yolu, yanlarda 5’er metrelik kaldırımlı olarak 30 metre olarak düzenlenecektir.
 
Yapılacak düzenlemelerin ardından Kuzey Kuşak yolu, Doğu Garajı ve Arapgir Garajı ile de bağlantılı olacağından Malatya ulaşımında da önemli bir rahatlama sağlayacaktır."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız